31.10.2011 - 13:12 | Son Güncellenme:
Greyfurt, C vita- mininin mükemmel bir kaynağıdır ve bağışıklık sisteminin desteklenmesinde yardımcıdır. Soğuk algınlığı semptomlarını azaltmaya yardımcıdır. Günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 75’den fazlasını almanızı sağlar. Portakala göre biraz daha keskin tadı olan greyfurt salatalara, taze meyve sularının içinde ve avokadoyla birlikte kullanılabilir. Diyet lifi, A vitamini, potasyum, folat ve B5 vitamini için iyi bir kaynaktır. Likopenin önemli bir kaynağı olan greyfurt, anti-tümör aktiviteye sahiptir ve hücreye zarar veren serbest radikallere karşı savaşta yüksek kapasiteye sahiptir. Greyfurt çözülebilir lif olan pektin içerir, kolesterolü düşürücü etkisi vardır.
İçerdiği fosfor ve B vitaminiyle zihinsel yorgunluğu giderir. Çözünür lif sayesinde kan kolesterol seviyesini dengeler. Çözünmeyen lifse bağırsakların düzgün çalışmasını sağlar. C vitamini ve bakır içeriği oldukça yüksektir. Her iki besin öğesinin de anti-oksidan etkisi olup vücudu serbest radikallere karşı korur.
A vitamini yönünden zengindir. Lif, C ve K vitamini, demir ve manganez içeriği oldukça yüksektir. Aynı zamanda E vitamini, B vitaminleri, magnezyum, potasyum ve fosforun da iyi bir kaynağıdır. Yarım su bardağı balkabağı, beta-karoten miktarının tamamını karşılar. Tatlı olarak karşımıza çıkabileceği gibi çorbasını ve fırında zeytinyağlı olarak yemeğini yapmayı da deneyebilirsiniz.