Salça yapımına yönelik de açıklama yapan Ümit Aktaş, ev usulü domatesin kaynatılıp salça yapılmasına kimsenin itirazının olmadığını söyledi. Aktaş, “Evde yapılmış salça sağlığınız için faydalıdır. Ama 5 kilosu 16-17 liraya satılan marketten salça alıyorsanız bilin ki o salça salça değildir. 5 kilo salça için 50-60 kilo domates kaynatmak gerekiyor. Onu kaynatıp, ambalajına koyup karını ekleyince, üstüne bide marketin karı ekleniyor nasıl 15 -16 liraya satılıyor. Bunun içinde belli ki hileler var. Bu artık salça görünümünde yabancı maddedir” dedi.
“SALÇAYI EVDE YAPIN” Aktaş, “Ucuz gıda deyip, kökenin sorgulamadan gıda almayın. Annenizin yaptığı gibi kendi salçanızı, turşunuzu, yoğurdunuzu kendiniz yapın. Çoluğunuza çocuğunuza hazır gıda yedirmeyin. Hazır gıdalar bağışıklık sisteminizi bozar. Gıda katkı maddeleri insana zarar verir ve hastalıklara sebep olur” diye konuştu.