Bu lezzetli meyve, kemik sağlığını destekleyen mükemmel bir besin kaynağıdır. Yeşil elmalar, iltihap belirteçlerini iyileştirerek ve kemik yoğunluğunu artırarak osteoporoz riskini azaltabilen phloridzin adı verilen bir flavonoid içerir. Ayrıca, içindeki C vitamini kasları, kan damarlarını, kemikleri ve kıkırdağı koruyan kolajen üretimi için gereklidir. Ayrıca, elmalardaki antioksidan ve antienflamatuar bileşikler kemik yoğunluğunu ve gücünü arttırmaya yardımcı olur.
Zencefilin kemik sağlığını arttırdığı ve eklem ağrısını hafiflettiği bilinmektedir. Güçlü anti-enflamatuar özelliklere sahip, gingerol olarak bilinen benzersiz bir organik bileşiğe sahiptir. Gingerol, kemikleri etkilemesinin yanı sıra, sitokinler gibi enflamatuar bileşiklerin baskılanmasında önemli bir rol oynar.
Yeşil elmaları küçük parçalara ayırın ve meyve sıkacağının içine koyun. Ispanak yapraklarını saplarından ayırıp onları da sıkacağa yerleştirin. Ardından, meyve sıkacağı içerisine salatalık parçalarını koyun. Bir parça zencefil kökünü soyun ve doğrayın; sıkacağın için ekleyin. Daha sonra kendi sıktığınız ya da hazır aldığını portakal suyu ile ayrı bir kapta birleştirin. Gerekirse, meyve suyunun daha iyi bir kıvam alması için biraz su ekleyin. Karışımı bir bardağa dökün. İsterseniz buz küpleri ekleyin.