sarımsağın bizi gripten koruduğu, çeşitli enfeksiyonları engellediği tarihten günümüze kadar gelmiştir. Bilim insanları, kışın hastalanmamak için bir kişinin düzenli olarak sarımsak tüketmesi gerektiğini bir kez daha onayladı. Sarımsak, faydalı yağ ve amino asitleri içerir.Ayrıca sarımsağın içinde allisin vardır. Allisin maddesi, bakteri ve mantarları öldüren organik bir bileşiktir. Sarımsağın faydalarından en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız çiğ ve ezilmiş şekilde tüketilmesi gerekitiğini unutmayın.
Kalp hastalığı veya inme riski, neredeyse iki kat azalır. Ancak sarımsağın bu faydasından yararlanmadan önce doktorunuza danışmanızda fayda var.
Sarımsak beynin yaşlanmamsını engelleyen mineraller içermektedir. Düzenli sarımsak tüketmek, alzheimer hastalığı gelişme riskini azaltır ve hafızayı geliştirir. Beynin verimliliğini artırabilir.
Sarımsak kalbin ve kasların genişlemesine yardımcı olmaktadır. Antibakteriyel ve antifungal özellikleri nedeniyle sarımsak, diş çürüklerine iyi gelir. sarımsak aynı zamanda zararlı mikropları öldürerek, diş eti sağlığının düzelmesine yardımcı olur. Düzenli olarak sarımsak tüketirseniz diş hekimi yolunu tutmaya ihtiyacınız kalmaz.