Ekmekleri fazla yağda kızartmaktan kaçınmalısınız. Kızartma yağının fazla olmamasına dikkat etmek, çıtır olmasını istediğiniz ekmeklerin fazla yağ çekmelerini engeller. Az miktarda yağ kullanarak ekmekleri kızartmak daha sağlıklı olabilir.
Ekmek dilimlerini kağıt havlu ile süzmek önemli noktalardan biridir. Kızarttığınız ekmek dilimlerini kağıt havlu üzerine alarak fazla yağlarını süzmelisiniz. Bu sayede ekmeklerin üzerindeki fazla yağları alarak, yağ çekmelerini önlemiş olursunuz.
Kızartma işleminden sonra ekmekleri kağıt havlu üzerine almanın başka bir önemi daha var. Kağıt havlu ekmeklerin sadece çıtır olmasını sağlamıyor. Aynı zamanda ekmekler hem daha hafif hem de yağdan arınarak daha sağlıklı hale geliyor.