İçindekiler:
Köfte için:
600 gram tek çekim dana kıyma
1 kuru soğan (rendelenmiş)
1 yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
6-7 dal ince kıyılmış maydanoz
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
İçi için
300 g. Taze Kaşar Peyniri
Püre Malzemeleri
5 adet küçük boy patates
100 gram tereyağı
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı beyaz biber
1 çay kaşığı muskat
2 çay kaşığı tuz
Sos Malzemeleri
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
Tuz
Hazırlık: 90 DK Porsiyon: 4 Kişilik Pişirme: 30 DK
Yapılışı: Köfte için gereken malzemeleri derin bir yoğurma kabına alalım. Malzemeler iyice özleşinceye kadar 7-8 dakika yoğuralım. Kabın üzerini hava almayacak şekilde kapatıp buzdolabına kaldıralım. Ve en az bir saat en fazla bir gece dinlendirelim. Dinlenen köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Ortasını çukurlaştırıp birer tutam taze kaşar peynirini yerleştirip tekrar yuvarlayalım. Hazırladığınız top köfteleri yağlanmış fırın kabına aralıklı olacak şekilde dizelim. 200 derecede alt-üst ayarda önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızarana değin pişirelim. Köftelerimiz pişerken, püresi için patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Derin bir tencere içerisine patatesleri koyalım ve üzerini geçecek kadar su ilavesi yapalım. Tuzunu ekleyip kaynamaya bırakalım. Suyunu çekip yumuşayan patateslere tereyağını ekleyip çatal yardımı ile iyice ezelim ve püre haline getirelim. Sütü ekleyip tekrardan ocağa koyduğumuz püreyi bir taşım kaynayınca ocaktan indirelim. Biber ve muskatı ekleyelim. Ardından sosu için zeytinyağını sos tenceresine alalım ve hafifçe kızdıralım. Salçaları ilave edip 2-3 dakika kavuralım. Suyunu ve tuzunu ekleyip bir taşım kaynayınca ocaktan indirelim. Son olarak patates püresini tabağın zeminine yayalım. Kızaran köfteleri pürenin üzerine yerleştirelim ve domates sosu dökerek servis edelim.
İçindekiler:
-1/2 kutu peyniri
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 adet yufka
-1 çay bardağı süt
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5-6 dal maydanoz
-1 yumurta
-Tuz, pul biber (Miktar isteğe bağlı)
Hazırlık: 30 DK Porsiyon: 4 Kişilik Pişirme: 30 DK
Yapılışı: Öncelikle yumurtayı, sütü, zeytinyağını koyup karıştıralım. Tuzunu, pul biberini, ince kıydığımız maydanozu ilave edelim. Yufkamızı elimizle parça parça edelim. Karışıma katalım. En son peynirimizi koyup güzelce karışımı harmanlayalım. Tavaya tereyağını koyalım ardından yufkalı harcımızı koyup kısık ateşte ocakta alt tarafı 15 dakika, böreği çevirip diğer tarafını da 15 dakikada pişirelim.