Fakat su çaydanlıkta birkaç saat kalırsa durum değişir. Bunun nedeni, zamanla giderek daha fazla kirletici maddenin birikebilmesidir.
Suya nikel izleri girebilir ve bu da bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Nikel, paslanmaz çelik ocakların malzemesinde veya plastik aletlerin plastikleştiricilerinde çözünebilen bir maddedir.
Bu nedenle, üreticiler ısıtıcıların kullanım talimatlarında birden fazla kez suyu kaynatmamanın önemini vurgular.
Durgun suyu içmek yerine başka amaçlarda kullanabilirsiniz. Kalan suyu çiçekleri sulamak için kullanabilir veya ütüye doldurulabilirsiniz.
Su zaten kaynatılmış olduğu için biraz daha yumuşaktır ve bu nedenle ütü yapmak için en ideal ısıdadır.
Tüm bunlara ek olarak ısıtıcınızı ya da çaycınızı belirli aralıklarla kireç kalıntılarından arındırmalısınız, bunu sağlığınıza borçlusunuz