E Vitamini hücresel hasarları onaran yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir. Kalp rahatsızlıklarını ve kataraktların oluşmasını da engeller. Çoğu zaman saç ve cilt ürünlerinde kullanılır. Fındık, badem, ıspanak, margarin, mısır yağı ve ayçiçek yağında E Vitamini bulunur.
K Vitamini kemik güçlenmesinde, kanın normal bir seviyede pıhtılaşmasında ve kalp rahatsızlıkların önlenmesinde önemli bir rol oynar. Tam tahıl ürünleri, soya fasulyesi yağı ve balık yağı K Vitamini açısından zengindir.Sonuç olarak, günde 5 porsiyon sebze ve meyve yemek tüm temel vitaminleri almak için mükemmel bir yoldur. Eğer yeterli miktarda vitamin alamıyorsanız, vitamin takviyeleri alabilirsiniz. Ancak herhangi bir takviye almadan önce lütfen doktorunuza danışınız. PembeNar Özel