Kısık ateşte pişen süte şeker ilave ederken dikkat edilmesi gereken püf nokta, 1 litre süt için 1 su bardağı şeker kullanmaktır. Daha koyu bir kıvamda olması için miktarını artırmanız gerekiyor. Aynı zamanda pişirirken sürekli karıştırmayı unutmayın. Pişirme işlemi en az 1 saat sürecek. Bu süre zarfında süt kaynadıkça renk değiştirmeye başlayacak. Kremsi dokuyu yakalamak için karıştırmalısınız.
Süt reçeli yapımında genellikle kabartma tozu tercih edilir. Bu malzeme sayesinde süt ve şeker daha iyi yoğunlaşabilir. Bu aşama için sütü çırpma teli yardımıyla karıştırabilirsiniz. Pratik işlemler uygulamak isteseniz bile, yüksek ateşte pişirmemelisiniz.
Süt reçelini hazırladıktan sonra, saklama aşamasına dikkat etmeniz gerekir. Bunun nedeni ise pişirdiğiniz yiyeceğin kıvamının yoğunlaşması ile ilgili. Bu nedenle istediğiniz renge gelmeden önce tencereyi ocaktan almalısınız. Reçeliniz durdukça koyulaşmaya başlayacak. Bu nedenle kavanoza koymadan önce bir süre bekletin. Bu püf noktaları uygulayarak lezzetli bir süt reçeli elde edebilirsiniz.
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
Süt reçeli hazırlamak için önce derin bir tencere içerisine süt ve şeker alın. Ardından birlikte kaynatmaya başlayın. Kaynayana kadar karıştırmalısınız. Kaynayan süte kabartma tozu ilave edebilirsiniz. Bu sırada süt yükselmeye başlayacak. O nedenle derin tencere kullanmakta fayda var. Ortalama 45 dakikanın ardından hazır olacaktır. Cam kavanozlara ilave ederek tüketmeye başlayabilirsiniz.