Malzeme miktarlarını, kalan pilavın hacmine göre artırabilir veya azaltabilirsiniz. Öncelikle orta boy bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve eritin. Üzerine 100 gram kıymayı ilave ederek orta ateşte kavurun. Kıyma suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin.
Kavrulmuş kıymaya 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Salçanın kokusu çıkınca tuz, pul biber ve isteğe bağlı diğer baharatları ilave edin. Baharatlar, çorbanın lezzetini artıracak. Ardından tencereye 1 litre suyu yavaşça ekleyin ve karıştırın. Su, kıyma ve salça karışımını tamamen örtmelidir. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynayan çorbayı kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Bu süre, kıymanın tamamen pişmesini ve lezzetlerin birleşmesini sağlar. Artan pirinç pilavını tencereye ekleyin ve karıştırın. Pilavın çorbaya iyice karışması için 5-10 dakika daha pişirmeniz yeterli. Sonrasında çorbayı ocaktan alıp kaselere paylaştırabilirsiniz.
Çorbanın kıvamı, eklediğiniz su miktarına bağlıdır. Daha sulu bir çorba için su miktarını artırabilirsiniz. Kıvam koyulaşırsa, pişirme sırasında azar azar su ekleyin. Üstelik artan pilavlardan hazırladığınız bu çorba da tamamen tüketilmezse, buzdolabında 2-3 gün saklanabilir.