Yüksek oranda antioksidan, A, E ve C vitaminleri içeriyor. Antioksidan özelliği sayesinde kalp hastalıklarının engellenmesinde etkili oluyor. Bu nedenle günde en az 1 fincan yeşil çay tüketebilirsiniz.
Bitter çikolata kalp ve damar sağlığı için faydalıdır. Günde 2 ya da 3 parça bitter çikolata tüketmek, hem tansiyonu hem de kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.
İçerdiğindeki lifler sayesinde kalp sağlığını korur. E ve B vitamini içeriği sayesinde buna bağlı olarak hastalıkları önler. Bu nedenlerle tüketimi arttırılmalıdır.
Omega-3 yağ asidi somon ve ton balığında çokça bulunur ve kalp sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle haftada en az bir kere somon balığı veya ton balığı tüketilmesinde fayda vardır.
Potasyum değeri yüksek olan bir besin olduğu için kalp dostudur. Ispanak, çok miktarda mineral ve vitamin içerir. Omega-3 yağ asitlerini de barındırır. Faydalı olması için taze, buharda pişirilmiş veya kısa süreli haşlanmış olarak tüketmenizde fayda var.
Cevizde bulunan yağ asitleri, kalp hastalıklarına karşı korur. Kalp ve tansiyon hastalarında kan basıncını düzenler. Kanın pıhtılaşması durumunda ceviz tüketilmesi çok faydalı olur.
Günde birkaç avuç ceviz yemek kalbe giden kan dolaşımını düzenler, damar sertleşmesini önler ve kalp hastalığı riskinin azalmasını sağlar.