Bir bardak portakal suyu ile birlikte fıstık ezmeli bir sandviç tüketebilirsiniz. Portakal suyundaki C vitamini, fıstık ezmesinde bulunan demirin emilimini artıracaktır. Fıstık ezmesinin tadını sevmiyorsanız yer fıstığı olarak da tüketebilirsiniz.
Ispanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, C vitamininin yanı sıra iyi bir demir kaynağıdır. Ispanak ayrıca sağlıklı bir vücut için gerekli olan lif, A, B9, C ve E vitaminleri, kalsiyum ve beta-karoten içerir.
Yarım fincan haşlanmış ıspanak, 3,2 mg demir veya kadınların günlük ihtiyacının yaklaşık yüzde 20'sini karşılar. Anemik kişiler için faydalı olan diğer yeşil yapraklı sebzeler arasında marul, kereviz, brokoli, tere ve lahana sayılabilir.
Pancar, pişmiş bir sebze veya salata şeklinde kansızlıkla savaşmanın en iyi yollarından biridir. Taze pancar suyu da içebilirsiniz.
Pancar, iyi miktarda demir içeriği ile birlikte vücudu temizleme özelliğine sahiptir. İçeriğindeki besinler, vücudunuzda yeterli taze oksijen kaynağı sağlayan kırmızı kan hücrelerinin yenilenmesine ve yeniden etkinleştirilmesine yardımcı olur.
Domates gibi C vitamini açısından zengin besinler de kansızlıkla mücadeleye yardımcı olabilir. C vitamini vücudun demiri emmesine yardımcı olur. Günde en az bir kez bir bardak domates suyu içmeye veya iki domates tüketmeye çalışın. Demir emilimini engelleyebileceği için çay ve kahve gibi kafeinli içeceklerden kaçının.
Nar, C vitamini, demir, A ve E vitaminlerinin yanı sıra lif ve potasyum içerir. Narı, suyu da dahil olmak üzere herhangi bir biçimde yiyerek vücuttaki sağlıklı kan akışını koruyabilirsiniz. Nar, kanınıza demir sağlar ve böylece yorgunluk, baş dönmesi, halsizlik ve işitme kaybı gibi anemik semptomların azaltılmasına yardımcı olur.
Bu besinleri diyetinize eklemek, kansızlıkla mücadeleye ve genel sağlığı iyileştirmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca bol su içmek, biraz güneş ışığı almak ve günlük egzersiz yapmak da önemlidir.