18.05.2020 - 13:51 | Son Güncellenme:
Ellerinizi sürekli yıkadığınızda kuruluk ve çatlamalara neden olabilirsiniz. Bu kuruluk ve çatlamalar, ironik bir şekilde sizi mikroplara daha açık bir hale getirebilir.
Bu neden ile antibakteriyel sabunları tercih ederken aynı zamanda nemlendirici özellik de aranmalı. Eğer nemlendirici özellik sabun içerisinde sağlanamıyorsa, ek nemlendiricilere mutlaka başvurulmalıdır.
Hindistan cevizi yağı ile kendi antibakteriyel köpüklü el sabunu yapmayı öğrenmek için okumaya devam edin...
Araştırmalara göre sabun bazı mikrop türlerinin giderilmesinde alkol bazlı el dezenfektanlarından daha etkilidir.
Sabunun iki katmanı vardır: biri suya çeken, diğeri yağa çeken. Bu arada virüsler, onları çevreleyen bir dış protein ve yağ tabakasına sahiptir. Virüsler sabunla temas ettiğinde, yağ kaplamaları yırtılır ve süreçte yok olurlar.
Köpüklü olduğu sürece, hem ev yapımı hem de mağazadan satın alınan sabun, alkol gibi herhangi bir antibakteriyel ajan eklemeye gerek kalmadan virüslere karşı savaşır.
Triklosan gibi bazı kötü içerikler mağazadan satın alınan sabunlardan yasaklanmış olsa da, bu hala geleneksel antibakteriyel el sabununun sağlığınızı etkileyebilecek kimyasallarla dolu olmadığı anlamına gelmez.
Bunun yerine tamamen doğal maddelerden oluşan zararsız sabununuzu evde kendiniz yapabilirsiniz. İşte tarifi...
3 yemek kaşığı kastilya sabunu, 2 çay kaşığı fraksiyone hindistan cevizi yağı, 15 damla karanfil esansiyel yağı, 10 damla çay ağacı esansiyel yağ ve her bir tarçın, okaliptüs, nane uçucu yağından 5 damla.
Malzemeleri boş bir sabunlukta birleştirin, ardından dağıtıcıyı yavaşça su ile doldurun. Pompayı vidalayın ve birleşimi karıştırmak için iyice çalkalayın.
Jojoba, kuşburnu, tatlı badem veya oda sıcaklığında sıvı kalan başka bir taşıyıcı yağ da kullanabilirsiniz.