Malzemeler
- 1 kg kestane
- Yarım çay bardağı su
İlk olarak kestaneleri güzelce yıkayıp kurulayın. Teflon tavanızı alıp ateşte iyice ısınmasını sağlayın. Ardından kestaneleri ekleyebilirsiniz. Ancak kestanelerin üst üste gelmediğinden emin olmalısınız. İyi pişmeleri için tek tek durmaları gerekir.
Kestaneleri nemlendirmek için yarım çay bardağı suyla elinizi ıslatıp tavaya serpiştirin. Bu sayede daha iyi pişecektir. Ancak suyu tamamen dökmek doğru değildir. Son olarak tavanın kapağını kapatıp bir süre pişmeye bırakın.
Kestaneleri pişirirken ara ara karıştırıp aşırı pişmediğinden emin olmalısınız. Bu, yaklaşık 20 dakika ediyor. Pişmeye yakın kabuklarının ayrıldığını fark edeceksiniz. Tadına bakarak da yumuşaklığını anlayabilirsiniz. Yumuşadığında tavadan çekerek kabuklarını ayıklayabilirsiniz.