İlk başta hafif yapışkan gibi olabilir ama yoğurdukça hamur toparlanacaktır. Yoğurduğumuz hamuru hafif yağlanmış bir kaba alın. Mayalanma süresi yaklaşık 1-2 saat sürecek. Hamur iki katına çıktığında Eğer bulunduğunuz ortam soğuksa, hamurun daha hızlı kabarması için sobanın yakınında bekletin.
Hamur güzelce kabardıysa artık onu şekillendirebilirsiniz. Daha sonra yuvarlak, uzun ya da baget şekli vererek pişirme kağıdı serili tepsiye koyun. Ancak işlem bittiğinde hamuru fırına koymayın. 20-30 dakika daha bekletin.
Ekmeği fırına verdikten sonra ilk 10 dakika 200°C’de pişiriyoruz. Sonrasında ısıyı biraz düşürerek. 30-40 dakika kadar daha pişmesini bekliyoruz. Eğer sobanızın fırınında ısıyı ayarlamak zor oluyorsa, aralıklı olarak kapağını açıp ekmeğin rengini kontrol edin.