Başak Coşkun, ‘Hastalık Savar’ diye adlandırılan diğer önemli besin gruplarıyla ilgili şunları aktardı:“Portakal, mandalina, nar, yaban mersini, kivi, kuşburnu gibi C vitamini açısından zengin meyvelerin yanı sıra yeşil yapraklı sebzeler, mor lahana, brokoli, karnabahar gibi antioksidan açısından zengin sebzeler de enfeksiyonlara karşı direnci artırıyor. Öte yandan antibakteriyel, antiviral ve antifungal özelliğe sahip olan sarımsağı da her gün düzenli olarak tüketmek gerekir.”
Başak Coşkun, “İçerdiği omega-3 sayesinde kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu ve bağışıklığı kuvvetlendiren bir besin olan balığın haftada 2 defa tüketilmesini öneriyoruz. Balık tüketiminde önemli olan pişirme şeklidir. Soğan, sarımsak gibi besinlerle buğulama ya da ızgara şeklinde olması sağlık için önemlidir” dedi.
Başak Coşkun, “Zencefil, akyuvarların üretimini arttırarak bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur ve sağlığınızı etkileyebilecek mikroorganizmalara karşı koruyucu bir bariyer oluşturur. Toz zencefil yoğurda eklenebilir ya da kök zencefil olarak bitki çayı şeklinde tüketilebilir” diye konuştu.“Bağışıklık sistemi kalıtsal faktörlerle şekillense de çevresel faktörler de bu sistemin sürekliliği için oldukça önemlidir” diyen Başak Coşkun, yetersiz ve dengesiz beslenme, stres, uykusuzluk ve bazı hastalıkların bağışıklık sistemini bozabildiğini söyledi ve sözlerini şöyle tamamladı:
“Her zaman yeterli ve dengeli beslenmek için öğünlerde besin çeşitliliği (süt-yoğurt grubu, et-tavuk-balık, sebze ve tam tahıl ürünleri) sağlanmalıdır. Ayrıca günde 8-10 bardak su içmeyi ve düzenli egzersiz yapmayı ihmal etmemek genel sağlık için oldukça önemlidir.”