Buzdolabından çıkan bagetler doğrudan pişirilirse dışı pişerken içi çiğ kalabilir. Marine edilmiş bagetleri 20 ila 30 dakika oda sıcaklığında bekletip öyle pişirmeye başlamak bu sorunun önüne geçebilir.
Bagetlerin üzerindeki deri, pişirme sırasında hem yağı dışarı çıkarır hem de ona çıtırlık kazandırabilir. İsterseniz tavuk piştikten sonra deriyi çıkarabilirsiniz. Ancak pişirme sırasında üzerinde tutmak önemlidir.
Tavuk baharatı sevse de fazla baharat etin tadını bastırabilir. Kırmızı toz biber, kekik, sarımsak tozu, karabiber ve kimyon gibi klasikler her zaman en iyi sonuçları verir. Burada en önemlisi tuz oranına dikkat etmektir.
Fırın ısıtılmadan tavuk konulursa suyunu salar ve dışı çıtırlaşmayabilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırın tavuk pişirmek için ideal sıcaklıktır. İlk 10 dakika yüksek ısı, sonrasında biraz düşük ısıda pişirebilirsiniz.
Fırında altının da güzel pişmesi için yağlı kâğıt serilmiş tepsi yerine tel ızgara kullanmayı deneyebilirsiniz. Böylece tavuğun altına damlayan yağlar sayesinde dışı çıtır olabilir.
Bagetleri tek taraflı pişirmek pek de sağlıklı değildir. Fırında her 15 ila 20 dakikada bir çevirerek her yüzeyinin eşit kızarmasını sağlamalısınız.
Tavuğun içinin tam piştiğinden emin olmak için termometre kullanabilirsiniz. 75 derece iç sıcaklık tavuk için idealdir. Termometre yoksa en kalın kısmını kesip pembelik olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Tavuğu tavada pişiriyorsanız önce yüksek ateşte dışını mühürlemeli, sonra kapağı kapatıp kısık ateşte içini pişirmelisiniz. Son 5 dakikada kapağı açıp tekrar yüksek ateşe alarak çıtırlık vermeyi deneyebilirsiniz.
Pişen tavuk bagetlerini hemen kesmemelisiniz. 5 ila 10 dakika dinlendirerek suyunun içinde kalmasını sağlamalısınız. Bu sayede tavuğunuz daha lezzetli ve sulu olur. Afiyet olsun!