Enerji veren besinlerden olan kuruyemişler, lezzetli atıştırmalıklar olarak ara öğün listelerinin vazgeçilmezi. Protein, doymamış yağ asitleri ve karbonhidrat açısından zengin olan kuruyemişler, bol miktarda vitamin ve mineral içerir. Ayrıca kuruyemişler, doğru miktarda tüketildiklerinde karın bölgesinde yağ yakımına da yardımcı olur.
Karbonhidrat bakımından zengin olan patatesin en sağlıklı ve masum tüketim şekli haşlamadır. Haşlanmış patates, içeriğinde bulunan lifler sayesinde uzun süre tok kalmayı da sağlar. Uzmanlara göre haşlama patates bilinçsiz bir şekilde tüketilmedikçe kilo alımına sebep olmaz.
Baklagillerin en önemli özelliği, hem protein, hem de karbonhidrat içermeleridir. Kuru bakliyatlar içinde en karbonhidrat oranıyla en çok öne çıkan bezelyenin 100 gramında yüzde 69 karbonhidrat, yüzde 27 protein, yüzde 4 yağ bulunur. 100 gram bezelye ise yaklaşık 127 kaloridir.
En çok karbonhidrat içeren meyveler arasında kayısı, muz, hurma, elma, incir, ananas, portakal, yaş üzüm, çilek, karpuz, kuru üzüm yer alıyor. Bu meyveler hem tatlı ihtiyacınızı, hem vitamin hem de karbonhidrat ihtiyacınızı aynı anda karşılamaya yardımcı oluyor.