Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıMeğer hiç bozulmuyormuş! Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsun
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    Haberin Tamamını Oku
    4/12Meğer hiç bozulmuyormuş Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsun

    Tarhana hamurunu fermente etmek, lezzetinin gelişmesi ve uzun ömürlü olması için önemlidir. Hamuru serin ve karanlık bir yerde birkaç gün fermente edin. Hamurun üzeri kabarcıklı ve ekşi bir koku oluşmalı. Fermantasyon sırasında hamuru her gün karıştırarak havalandırın. Bu işlem sayesinde düzgün bir fermente süreci gerçekleşecek.

    5/12Meğer hiç bozulmuyormuş Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsun

    Tarhana hamurunu kurutmak için ince tabakalar halinde yayarak kurumaya bırakın. Hamurun kalın olmaması, daha hızlı ve eşit şekilde kurumasını sağlar. Hamuru güneş görmeyen, gölgeli ve havadar bir alanda kurutmalısınız. Doğrudan güneş ışığı vitaminlerin kaybolmasına neden olabilir.

    6/12Meğer hiç bozulmuyormuş Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsun

    Kurutma sırasında hamuru düzenli olarak karıştırarak her tarafının eşit şekilde kurumasını sağlayın. Böylece küflenme riskini azaltmış olursunuz. Kuruyup kullanılmaya hazır olan tarhanayı bez torbalarda veya hava geçirmeyen cam kavanozlarda saklayabilirsiniz.

    7/12Meğer hiç bozulmuyormuş Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsun

    Tarhana hamuruna eklediğiniz tuz miktarını doğru ayarlayın. Tuz, doğal bir koruyucu görevi görerek tarhananın bozulmasını engeller. Kullanmadan önce küçük porsiyonlara ayırın. İhtiyacınız oldukça kullanarak tazeliğini koruyabilirsiniz. Tarhanayı sakladığınız kapları düzenli olarak kontrol etmeyi unutmayın.

    8/12Meğer hiç bozulmuyormuş Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsun

    Eğer herhangi bir küflenme veya bozulma belirtisi fark ederseniz bozulmuş tarhananın tadına bakmayın. Bozulmuş kısmı çıkarmak yerine kullanmamak daha sağlıklıdır. Lezzetli bir tarhana hazırlamak için sadece 9 malzeme yeterli.

    9/12Nasıl hazırlanır

    Nasıl hazırlanır?

    Dikkat edilmesi gereken püf noktalara değindikten sonra tarhana hazırlamaya başlayabilirsiniz. İşleme kullanacağınız malzemeleri yıkamakla başlamalısınız. Kapya biber ve domatesleri yıkadıktan sonra iri iri doğrayın. Ardından 1,5 kg soğanı soyup yine iri iri doğrayın.

    10/12Meğer hiç bozulmuyormuş Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsun

    Tarhana hazırlamak için armut domatesi tercih edebilirsiniz. Büyük bir tencereye 1 su bardağı zeytinyağı, üzerine kapya biber, domates ve soğanı ekleyin. Ardından yarım kg haşlanmış nohutu ilave edin. 2 yemek kaşığı tuz koyduktan sonra pişmeye bırakın. Biberler kabuğundan ayrıldığında pişmiş demektir.

    11/12Meğer hiç bozulmuyormuş Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsun

    Son olarak tüm malzemeleri püre haline getirip 750 gr yoğurt ekleyin. Karıştırdıktan sonra yavaş yavaş un ekleyerek hamur kıvamına getirin. Tarhana hamuru elde etmiş olacaksınız. Hamurun bozulmaması için 3-5 tane defne yaprağı ekleyip saklayabilirsiniz. Defne yaprağı, kuru bakliyatların güvelenmesini önleyecektir.

    12/12Meğer hiç bozulmuyormuş Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsun

    Hazırladığınız tarhana hamurunu 7 gün bekletince yeterli ekşiliği sağlayacaksınız. Ardından temiz bir beze serip bekletmeniz gerekiyor. 2 gün aralıklarla kurutulan hamurları küçük parçalar haline getirerek birkaç gün daha kurutun. Ev yapımı bir tarhana 2 haftada kuruyacaktır.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Göbek yağlarını hedef alıyor Ev yapımı pancar kvassla 3 günde gözle görülür etki
    Göbek yağlarını hedef alıyor! Ev yapımı pancar kvassla 3 günde gözle görülür etki
    Karnıyarık bu tarifle şov yapıyor 200 derecede ne yağ çekiyor ne mide yakıyor
    Karnıyarık bu tarifle şov yapıyor! 200 derecede ne yağ çekiyor ne mide yakıyor
    Tıka basa dolu çöp kovasına 2 kaşık serpin Bu kabuklar her şeyi emiyor
    Tıka basa dolu çöp kovasına 2 kaşık serpin! Bu kabuklar her şeyi emiyor
    Kavuran sıcakta iç ferahlatan soğuk çikolata tarifi Dilimleri lüp lüp gidiyor
    Kavuran sıcakta iç ferahlatan soğuk çikolata tarifi! Dilimleri lüp lüp gidiyor
    Yazarlar
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş sıkma probleminden kurtulmanın 4 yolu
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin5-11 Mayıs haftalık burç yorumları: En güçlü frekansta yaşanacak bir buluşma
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluGökyüzünde Mayıs ayı: Cesaret sınanıyor, yeni dönemin kapıları aralanıyor
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHayatına alan aç: Bazen tutmamak da gelişimdir
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu21 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Boğa yeniayı ile köklere dönüş
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin21–27 Nisan 2025 haftası burç yorumları: 'Bazen sallanmak, sağlamlaştığını fark etmek içindir'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş beyazlığını korumanın 3 doğal yolu
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşZihinsel dayanıklık: Zorluklarla başa çıkma gücümüz
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu14 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Kadersel rotada netleşme zamanı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSabah ağız kokusunun 7 nedeni ve çözüm yolları
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinBu hafta astroloji bize ne diyor? 'Kararınızı net olarak verin'
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin13 Nisan terazi dolunayı! Denge geliyor: Burçları nasıl etkileyecek?
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu7 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Kırılmadan güçlenmek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş ipi mi, ağız duşu mu? Hangisini tercih etmelisiniz?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinBu hafta değişim haftası! 'Yaşamın iplerini kendi elinize alın'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu31 Mart Haftası burç yorumları: Derin bağlar ve şans kapıları
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşZen gibi yaşamak: Nepal ve Tibet'te dinginliği bulmak
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu24 Mart Haftası burç yorumları: Gökyüzü sahnesinde final perdesi
    İlgili Haberler
    Survivorda Almedayı kim ihbar etti Tepkilerin odağı olan Ayşe Yüksele sevgilisi sahip çıktı
    Survivor'da Almeda'yı kim ihbar etti? Tepkilerin odağı olan Ayşe Yüksel'e sevgilisi sahip çıktı
    Ani ölümüyle yasa boğmuştu Şinasi Yurtseverin eşinden günler sonra paylaşım
    Ani ölümüyle yasa boğmuştu! Şinasi Yurtsever'in eşinden günler sonra paylaşım
    Altın Küre Ödüllerinde sürpriz gelişme Resmen açıklandı
    Altın Küre Ödülleri'nde sürpriz gelişme! Resmen açıklandı
    Tarih belli oldu İki yıldız isim 27 yıl sonra aynı filmde buluşuyor
    Tarih belli oldu! İki yıldız isim 27 yıl sonra aynı filmde buluşuyor

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo