Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıMeğer hiç bozulmuyormuş! Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsun
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Meğer hiç bozulmuyormuş! Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsun

    17.08.2024 - 15:19 | Son Güncellenme: 17.08.2024 - 15:53

    #tarhana saklama#tarhana çorbası
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Kış hazırlıklarının başlamasıyla birlikte tarhana hamurları yoğrulmaya başlandı. Birçok besini içerisinde barındıran tarhana hamurunu doğru tekniklerle hazırlamadığınız zaman kısa süre içerisinde bozulabilir. Bir mevsim boyunca rahat etmenin tek püf noktası bakın neymiş.

    1/12Meğer hiç bozulmuyormuş Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsun

    Hazırlayacağınız tarhanaların tadı ve yapısı istediğiniz gibi olmuyorsa veya hızlı bir şekilde ekşimeye başlıyorsa doğru teknikleri uygulamadığınız anlamına gelebilir. Bilinçli olmadan yapılan hatalar uzun süre yiyeceğiniz tarhanaların çöpe gitmesine yol açabilir. İşte dikkat edilmesi gerekenler.

    2/12Meğer hiç bozulmuyormuş Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsun

    Tarhana yapımında kullanacağınız un, yoğurt, sebzeler ve baharatlar taze ve kaliteli olmalıdır. Taze sebzeler ve kaliteli yoğurt kullanmak, tarhananın lezzetini ve dayanıklılığını artırır. Kırmızı biber, domates, soğan ve kullanılan diğer malzemeler çürük veya bozulmuş olmamalıdır.

    3/12Meğer hiç bozulmuyormuş Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsun

    Tarhana yaparken malzemeleri ve hazırladığınız alanı temiz tutmak çok önemlidir. Hijyenik bir ortamda çalışmak bozulma riskini azaltacaktır. Ayrıca hazırlık sürecinde ellerinizi sık sık yıkayıp temiz tutmalısınız.

    4/12Meğer hiç bozulmuyormuş Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsun

    Tarhana hamurunu fermente etmek, lezzetinin gelişmesi ve uzun ömürlü olması için önemlidir. Hamuru serin ve karanlık bir yerde birkaç gün fermente edin. Hamurun üzeri kabarcıklı ve ekşi bir koku oluşmalı. Fermantasyon sırasında hamuru her gün karıştırarak havalandırın. Bu işlem sayesinde düzgün bir fermente süreci gerçekleşecek.

    5/12Meğer hiç bozulmuyormuş Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsun

    Tarhana hamurunu kurutmak için ince tabakalar halinde yayarak kurumaya bırakın. Hamurun kalın olmaması, daha hızlı ve eşit şekilde kurumasını sağlar. Hamuru güneş görmeyen, gölgeli ve havadar bir alanda kurutmalısınız. Doğrudan güneş ışığı vitaminlerin kaybolmasına neden olabilir.

    6/12Meğer hiç bozulmuyormuş Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsun

    Kurutma sırasında hamuru düzenli olarak karıştırarak her tarafının eşit şekilde kurumasını sağlayın. Böylece küflenme riskini azaltmış olursunuz. Kuruyup kullanılmaya hazır olan tarhanayı bez torbalarda veya hava geçirmeyen cam kavanozlarda saklayabilirsiniz.

    7/12Meğer hiç bozulmuyormuş Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsun

    Tarhana hamuruna eklediğiniz tuz miktarını doğru ayarlayın. Tuz, doğal bir koruyucu görevi görerek tarhananın bozulmasını engeller. Kullanmadan önce küçük porsiyonlara ayırın. İhtiyacınız oldukça kullanarak tazeliğini koruyabilirsiniz. Tarhanayı sakladığınız kapları düzenli olarak kontrol etmeyi unutmayın.

    8/12Meğer hiç bozulmuyormuş Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsun

    Eğer herhangi bir küflenme veya bozulma belirtisi fark ederseniz bozulmuş tarhananın tadına bakmayın. Bozulmuş kısmı çıkarmak yerine kullanmamak daha sağlıklıdır. Lezzetli bir tarhana hazırlamak için sadece 9 malzeme yeterli.

    9/12Nasıl hazırlanır

    Nasıl hazırlanır?

    Dikkat edilmesi gereken püf noktalara değindikten sonra tarhana hazırlamaya başlayabilirsiniz. İşleme kullanacağınız malzemeleri yıkamakla başlamalısınız. Kapya biber ve domatesleri yıkadıktan sonra iri iri doğrayın. Ardından 1,5 kg soğanı soyup yine iri iri doğrayın.

    10/12Meğer hiç bozulmuyormuş Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsun

    Tarhana hazırlamak için armut domatesi tercih edebilirsiniz. Büyük bir tencereye 1 su bardağı zeytinyağı, üzerine kapya biber, domates ve soğanı ekleyin. Ardından yarım kg haşlanmış nohutu ilave edin. 2 yemek kaşığı tuz koyduktan sonra pişmeye bırakın. Biberler kabuğundan ayrıldığında pişmiş demektir.

    11/12Meğer hiç bozulmuyormuş Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsun

    Son olarak tüm malzemeleri püre haline getirip 750 gr yoğurt ekleyin. Karıştırdıktan sonra yavaş yavaş un ekleyerek hamur kıvamına getirin. Tarhana hamuru elde etmiş olacaksınız. Hamurun bozulmaması için 3-5 tane defne yaprağı ekleyip saklayabilirsiniz. Defne yaprağı, kuru bakliyatların güvelenmesini önleyecektir.

    12/12Meğer hiç bozulmuyormuş Hamuruna 3 tane ekleyin, raf ömrü uzun olsun

    Hazırladığınız tarhana hamurunu 7 gün bekletince yeterli ekşiliği sağlayacaksınız. Ardından temiz bir beze serip bekletmeniz gerekiyor. 2 gün aralıklarla kurutulan hamurları küçük parçalar haline getirerek birkaç gün daha kurutun. Ev yapımı bir tarhana 2 haftada kuruyacaktır.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Araba farları ayna gibi parlıyor Önce zımpara sonra cila, oto yıkamacı yöntemi
    Araba farları ayna gibi parlıyor! Önce zımpara sonra cila, oto yıkamacı yöntemi
    Yazın en ferah tatlısı Kreması ağızda dağılan limonlu pasta tarifi, tadı nefis
    Yazın en ferah tatlısı! Kreması ağızda dağılan limonlu pasta tarifi, tadı nefis
    Yaprağı tuzla ezmek tarih oldu Rulo yöntemiyle aylarca zahmetsiz taptaze kalıyor
    Yaprağı tuzla ezmek tarih oldu! Rulo yöntemiyle aylarca zahmetsiz taptaze kalıyor
    İsrail göstere göstere gelmiş Saldırırken bu rotayı izledi: İranın tek seçeneği var
    İsrail göstere göstere gelmiş! Saldırırken bu rotayı izledi: İran'ın tek seçeneği var
    Yazarlar
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin12 - 18 Mayıs haftası burç yorumları! 'Gizli saklı ne varsa ortaya çıkabilir'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş sıkma probleminden kurtulmanın 4 yolu
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin5-11 Mayıs haftalık burç yorumları: En güçlü frekansta yaşanacak bir buluşma
    İlgili Haberler
    Survivor 2025 şampiyonu belli oldu Yiğit Poyrazdan olay gönderme geldi
    Survivor 2025 şampiyonu belli oldu! Yiğit Poyraz'dan olay gönderme geldi
    Survivor 2025te dördündü olan Ayşe Yükselden ilk paylaşım Sezonu değerlendirdi
    Survivor 2025'te dördündü olan Ayşe Yüksel'den ilk paylaşım! Sezonu değerlendirdi
    Ozan Güven ve Deniz Bulutsuz davasında karar çıktı
    Ozan Güven ve Deniz Bulutsuz davasında karar çıktı!
    Yasemin Kay Allendan bikinili poz Gece denize girdi
    Yasemin Kay Allen'dan bikinili poz! Gece denize girdi

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo