Nar ekşisi yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalardan ilki, ekşisi için ekşi narlar tercih edilmesidir. Eğer hafif tatlı bir nar ekşisi istenirse, ekşi ve tatlı narları karıştırabilirsiniz. Yemeklerde kullanılacaksa, ekşi narın baskın olması lezzeti güçlendirir. Ayrıca nar ekşisinin ideal kıvamı koyu olmalıymış. Çok akışkan bir kıvamdaysa, pişirme süresini uzatın.
Nar ekşisini uzun süre taze tutmak için doğru saklama koşulları önemli. Kavanoza aktardıktan sonra güneş ışığından uzak, serin ve loş bir ortamda saklayın. Dilerseniz buzdolabında muhafaza ederek tazeliğini daha uzun süre koruyabilirsiniz. Doğru koşullarda saklandığında, ev yapımı nar ekşisi aylarca bozulmadan kalabilir.
Ev yapımı nar ekşisini mutfakta çok yönlü bir malzeme olarak kullanabilirsiniz. Salatalara bir çay kaşığı eklemek bile, yemekleri ekşi yapabilir. Kebaplar, mezeler, zeytinyağlılar ve hatta tatlılarda bile kullanılabilir. Ayrıca evde hazırlanan nar ekşisi, glikoz şurubu veya yapay tatlandırıcılar içermediği için diyetlerde de kullanılabilir.