Arada çevirmeyi unutmayın. Patlıcanın kabuklarında çatlama sesini duyana kadar bu işlemi sürdürmelisiniz.
200 derecede fanlı ayarda 25 ila 35 dakika fırınlamak patlıcanların közlenmesi için yeterli olabilir. Fırın tepsisine alüminyum folyo ya da yağlı kâğıt serebilirsiniz. Patlıcanların üzerine birkaç çizik atmak da onların patlayıp sıçramalarına engel olur.
Közlenmiş patlıcanların kabuğunu daha kolay soymak için piştikten sonra streçle 5 dakika sarılmış halde bekletebilirsiniz. Böylece patlıcanlar kendi buharıyla yumuşayacaktır.
Ocak üstüne küçük boy tel ızgara yerleştirerek başlayın. Altına genişçe bir alüminyum folyo sererseniz, patlıcanların suyu da ocağa akmamış olur. Patlıcanı doğrudan ateşe koymamalısınız. Patlıcanları telde çevirerek közlemek çok daha sağlıklıdır.
Tel ızgarayı közleme işleminden sonra bulaşık makinesine atabilirsiniz. Böylece ocak ve tezgâh tertemiz kalabilir.