A, C, E vitaminlerini ve diğer vitaminler bakımından ayrıca demir, bakır, potasyum ve kalsiyum mineralleri açısından oldukça zengindir. Salata şeklinde haşlanmış olarak, zeytinyağlı yemek olarak ve çorba olarak sıkça tüketilir. Mükemmel bir antioksidandır.
Mevsimsel salgın hastalıklarda koruyucu, tansiyon ve kolesterol düşürücü, kan sulandırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici olarak faydaları saymakla bitmez.
Protein ve vitaminler açısından son derece zengin bir sebze olan baklanın taneleri tazeyken yeşil, kuruyunca açık kahverengidir. Kuru bakla, taze baklaya göre daha besleyicidir.
Kuru baklanın 100 gramında yaklaşık olarak 25 gram protein, 60 gram karbonhidrat vardır. Ayrıca bakla B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir.