Kabuğu soyulan meyve bütün tüketilmeli, salatası veya püresi tercih edilmemeli. Bir meyvenin püresi suyundan, salatası püresinden, soyulmuş hali salatasından, kabuklu hali de soyulmuş halinden faydalı. Meyveyi ezip hırpalar, salatasını, püresini yapar, hele hele suyunu sıkar, yani içindeki posasını ayırırsanız fruktoz çok daha hızlı emilir ve bu hata size karaciğer yağlanması, trigliserid fırlaması, LDL kolesterol oksitlenmesi, HDL kolesterol azalması, kalp damar hastalığı, insülin direnci, göbeklenme, bel genişlemesi olarak kendini gösterir. Meyveyi yemek üstüne değil ara öğünlerde ‘atıştırmalık’ gibi değerlendirmelisiniz.
Bir adet incirde ortalama 40 ila 50 kalori bulunuyor. Nedeni de bu meyvenin yoğun fruktoz içermesi. İri bir incirde 10 ila 12 gram kadar fruktoz olabiliyor, küçüklerinde bu rakam 4 ila 5 grama iniyor. Beslenme açısından bakıldığında ise incir, yüksek fruktoz içeriği dışında adeta bir ‘süper besin!’ Posadan, kalsiyum, potasyum, magnezyumdan, antioksidanlardan ve B vitaminleri bakımından da zengin. Kabızlığa, kemiklere iyi geliyor ve kanserden korunma barajını güçlendiriyor.