Derin bir kaba soğuk su koyarak başlayın. Kestaneleri kabın içine boşaltın. Kestaneleri su dolu kabın içine koyduktan sonra karıştırmalısınız. Çürümüş olanlardan ayırmak için 2 veya 3 dakika kadar suyun içinde bekletmelisiniz.
Çürümüş kestaneler su yüzüne çıkacağından su yüzünde olanları kolaylıkla ayırıp çöpe atabilirsiniz. Küçük keskin bir bıçak yardımıyla kestaneye boydan boya kesikler açın. Kestanenin iyi pişmesini istiyorsanız kesiğin az olmamasına dikkat etmelisiniz.
Kestaneyi çok kesmeniz kestanenin dağılıp patlamasına neden olabilir. Kazaların önüne geçmek için kesilmemiş kestaneyi kesinlikle pişirmeyin. Kestaneler yumuşayıp üzeri hafif yanık oluncaya kadar tavada pişirmeye devam edin. Fırında veya sobanız varsa sobanın üzerinde de onları pişirebilirsiniz. Böylelikle sobanın üstünden yayılan muhteşem kokuya da şahit olabilirsiniz.