Brokoli kansere neden olabilecek toksinlerin yok edilmesine yardımcı olmaktadır. Brokoli filizi özellikle kanserle savaşan bileşikler bakımından zengindir. Brokolinin faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek için buharda pişirmeniz gerekmektedir.
Ispanak lahana ve İsviçre pazısı gibi yeşillikler tüketmek pankreas kanseri riskinin azalmasına yardımcı olmaktadır. B vitamini açısından zengin olan ıspanak ve lahana gibi sebzeler aynı zamanda demir bakımından da zengindir.
Ulusal Kanser Enstitüsüne göre, her gün sarımsak tüketenlerde pankreas kanseri gelişme riski% 54 daha düşük. Ayrıca çeşitli yemeklere de eklendiğinde hem sağlığınız açısından hem de lezzet açısından oldukça önemlidir.
Ulusal Kanser Enstitüsü tarafından yayınlanan bir araştırma, bireylerin günde 3 porsiyon yoğurt yemeleri gerektiğini belirtiyor. Yoğurt içerisinde, pankreası koruyan ve pankreas kanseri riskini azaltan aktif yararlı bileşenler içermektedir.