Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıParmak yedirten biber dolması taktiği! Sulu sulu olacak, tam kıvamında pişecek
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Parmak yedirten biber dolması taktiği! Sulu sulu olacak, tam kıvamında pişecek

    19.11.2024 - 17:06 | Son Güncellenme: 19.11.2024 - 17:06

    #tarif#dolma tarifi
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Biber dolması, aperatif yiyecekler arasında en sık tercih edilenlerden biridir. Soğuk, sıcak fark etmeksizin tüketilen dolma, doğru tekniklerle hazırlandığında daha nefis oluyor. Bu tüyolar sayesinde dolmanın kıvamı pirinç tanesi gibi olacak. İşte sulu kalmasını sağlayan çeşitli taktikler.

    1/7Parmak yedirten biber dolması taktiği Sulu sulu olacak, tam kıvamında pişecek

    Biber dolması pişiren herkes, dolmanın tam kıvamında olmasını ister. Ancak bazı teknikler dolmanın üst kısmını kurutabilir veya tadını bozabilir. Eğer lezzetli bir dolma hazırlamak istiyorsanız bu aşamalara dikkat edin.

    2/7Parmak yedirten biber dolması taktiği Sulu sulu olacak, tam kıvamında pişecek

    Lezzetli ve lapa olmayan dolma hazırlamak için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar mevcut. Öncelikle hazırladığınız dolmaların iç kısmının piştiğinden emin olmalısınız. Ayarını tutturmaya çalışan bazı kişiler aşırı pişirirken, bazıları ise çiğ bırakabiliyor.

    3/7Parmak yedirten biber dolması taktiği Sulu sulu olacak, tam kıvamında pişecek

    Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri Ege usulü biber dolmasıdır. Biber dolmasını tam kıvamında pişirirseniz parmak ısırtan bir lezzet yakalayabilirsiniz. Biber dolması harcındaki eti pişirmeden hazırlarsanız, daha lezzetli bir yemek elde edebilirsiniz.

    4/7Parmak yedirten biber dolması taktiği Sulu sulu olacak, tam kıvamında pişecek

    Harçları çiğden hazırlarken pirinci mutlaka önden yıkayabilir veya bir süre suda bekletebilirsiniz. Pişerken diri kalmasını sağlamış olacaksınız. Hazırlık aşamasında ise mutlaka soğanları kavurun. Soğanın şekerli lezzeti sayesinde dolmanın hafif şekerli bir tadı olacaktır.

    5/7Parmak yedirten biber dolması taktiği Sulu sulu olacak, tam kıvamında pişecek

    Biberleri doldurmadan önce kapak olarak kullanmak için mutlaka domates ayırın. Domatesin kapak olarak kullanılması, lezzetinin de geçmesini sağlayacaktır. İç harcınızı dolmaya eklerken biberleri sıkıştırmadığınızdan emin olun. En az 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurabilirsiniz. Hazırladığınız dolmaları yan yana sıkı bir şekilde dizebilirsiniz.

    6/7Parmak yedirten biber dolması taktiği Sulu sulu olacak, tam kıvamında pişecek

    Limonlu, zeytinyağlı bir sos hazırlayarak gezdirebilirsiniz. Dolmaların üst kısımlarını pişirmek için toprak ağırlıklar kullanarak kapatabilirsiniz. Böylece dağılmadan ve sulanmadan pişmeye başlayacaktır.

    7/7Parmak yedirten biber dolması taktiği Sulu sulu olacak, tam kıvamında pişecek

    Son olarak, pirinçleri tarifteki pişme süresine bağlı kalarak orta ateşte pişirebilirsiniz. Üzerindeki kapağı kaldırdıktan sonra hafif aralık bırakarak soğumasını sağlayın. Etli bir dolma hazırladıysanız, sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Eğer etsizse soğuduktan sonra zeytinyağı gezdirerek ikram edin.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Kırılan tabağa, vazoya üzülmeyin Evi müzeye çeviren fikir: Birkaç saniye yetiyor
    Kırılan tabağa, vazoya üzülmeyin! Evi müzeye çeviren fikir: Birkaç saniye yetiyor
    MasterChef’te düello kabak çiçeğiyle alev aldı Tadı olay oldu, tarifi burada
    MasterChef’te düello kabak çiçeğiyle alev aldı! Tadı olay oldu, tarifi burada
    1 damlası yeter, çiçek patlaması başlıyor Kaktüse sihirli dokunuş, toprağına atın
    1 damlası yeter, çiçek patlaması başlıyor! Kaktüse sihirli dokunuş, toprağına atın
    Çilekte pazarcı hilesi Peçete foyayı böyle ortaya çıkarıyor, renk vermezse kaçın
    Çilekte pazarcı hilesi! Peçete foyayı böyle ortaya çıkarıyor, renk vermezse kaçın
    Yazarlar
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerjinin gücü: Yaşamınıza yansıyan ışık
    Oğuz Kara
    Oğuz KaraSisi, Nihal Candan ve Biz: Bedenle savaşa dair bir söyleşi
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş Taşı Temizliği: Azı karar, çoğu zarar mı?
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    İlgili Haberler
    Bodrumda sürpriz karşılaşma Hande Doğandemir ile Muhammed Salah aynı karede
    Bodrum'da sürpriz karşılaşma! Hande Doğandemir ile Muhammed Salah aynı karede
    Berk Oktaydan kızı Mira Milena ile yeni paylaşım Tek gerçek
    Berk Oktay'dan kızı Mira Milena ile yeni paylaşım! 'Tek gerçek'
    Survivor İlayda Şeker anne olmak için gün sayıyor Karnı burnunda yeni pozunu paylaştı
    Survivor İlayda Şeker anne olmak için gün sayıyor! Karnı burnunda yeni pozunu paylaştı
    Haluk Levent, yeni evli çifte balayı sözü verdi
    Haluk Levent, yeni evli çifte balayı sözü verdi

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo