Sonrasında, çırpılmış yumurtaları tavadaki patates karışımının üzerine eşit şekilde dökün. Tavanın kapağını kapatıp ocağın altını kısarak yumurtaların pişmesini bekleyin. Son olarak, yumurtalar piştikten sonra rendelenmiş kaşar peynirini yemeğin her tarafına eşit şekilde serpin. Kaşar peyniri eriyene kadar tavayı ocakta tutun.
Peynir eridiğinde, yemeğin şeklini bozmadan bir spatula yardımıyla tavayı servis tabağına kaydırarak sunuma hazır hale getirin. Sıcak sıcak servis edilen patates kavurması, sofrayı şenlendirecek.
Patates kavurmasının lezzetini ve kıvamını mükemmel hale getirmek için bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle, patateslerin önceden haşlanması şart. Haşlanmış patatesler, kavurma işleminde daha kolay şekil alır ve yumuşak olur. Haşlama işleminden sonra patateslerin ilk sıcaklığının geçmesini beklemek, doğrama sırasında dağılmalarını da önler.