Tereyağı ve krema, lezzetli bir patates püresi yapmak için temel bileşenlerdir. Onları soğuk bir şekilde eklerseniz karışımı da soğutmuş olursunuz. Aynı zamanda haşlanmış sıcak patatesler, soğuk krema ve tereyağını iyi bir şekilde ememeyebilir.
Çoğu insan tereyağı ve kremayı karıştırıp aynı anda karışıma ekler. Ancak lezzetli bir püre yapmak için eritilmiş tereyağı ve kremayı ayrı ayrı eklemek gerekir. Önce tereyağını ardından kremayı ilave edin ve harika bir püre elde edin.
Püreyi gereğinden fazla karıştırırsanız nişasta serbest kalır. Bunun sonucunda püre sakızlı ve yapışkan bir hale gelir. Tarifi hazırlarken nazik olmalısınız ve püreyi gerektiği kadar karıştırmalısınız. Patates püresini kesinlikle blenderdan geçirmeyin.
Püreyi doğru bir şekilde hazırladıktan sonra saklamak da önemli bir detay. Püreyi kapaklı bir kabın içinde saklayın. Servis yapmadan hemen önce biraz ılık krema ekleyerek karıştırmalısınız.