Beslenme uzmanları, bademi sabah kahvaltılarında yoğurdun üzerine ekleyerek, ara öğünlerde tek başına ya da salatalarda kullanarak diyetinize kolayca dahil edebileceğinizi söylüyor. Üstelik badem, vegan ve vejetaryen beslenme düzenine sahip olanlar için de harika bir protein alternatifi.
Bir çeyrek su bardağı Antep fıstığında yaklaşık 6 gram protein bulunuyor. Yani, bir yumurtanın protein içeriğine oldukça yakın bir değer. Ayrıca B6 vitamini, potasyum ve manganez gibi önemli vitamin ve minerallerle dolu. B6 vitamini, bağışıklık sisteminizi güçlendirirken, potasyum kas fonksiyonlarını destekliyor ve manganez ise kemik sağlığı için önemli bir rol oynuyor.
Antep fıstığının bağırsak sağlığına olan katkıları da göz ardı edilemez. Düzenli Antep fıstığı tüketimi, bağırsak florasını destekleyen prebiyotik etkiler gösterebilir. Ancak, diğer kuru yemişlerde olduğu gibi Antep fıstığında da porsiyon kontrolü önemli. Bir avuç (yaklaşık 49 adet kabuksuz fıstık) günlük ihtiyacınızı karşılamak için yeterli.