Asitli içecekler : Bu içeceklerdeki baloncuklar midenizden yükselip yemek borunuza mide asidi taşıyabilir.Kafein : Kahve, çay ve bazı ağrı kesicilerTurunçgiller : Limon, portakal ve ananas gibi meyvelerDomates ve sirke : Bu iki besin boğaz dokusuna zarar veren bir enzim içerir.
pH değeri 2.9 ile 3.9 arasında olan şarap oldukça asidiktir.Çikolata : Mide asit üretimini artırır.Nane : İster sakızda ya da çayda olsun nane yemek borunuzun kapakçığını gevşetir ve mide asitlerinin yukarı çıkmasını engelleyemez.Çiğ soğan ve sarımsak : Aynı nane gibi yemek borunuzun kapakçığı gevşer.Bunların yerine rezeneyi tercih edebilirsiniz.
Balık : Somon, levrek, dil balığı, ve alabalık gibi balıkları tüketebilirsiniz.Kümes hayvanları : Tavuk göğsü, hindi eti ve yumurta yiyebilirsiniz.Sebzeler : Ispanak, roka, marul, brokoli, kuşkonmaz, kereviz, salatalık, kabak, patlıcan, patates, havuç, pancar, mantar, maydanoz, kekik, kişniş, biberiye gibi lifli besinler tüketmeniz önerilir.Meyveler : Muz, kavun, karpuz ve avokado gibi meyveler reflünüze iyi gelir.Kurutulmuş meyve ve yemişler : Hurma, üzüm, hindistan cevizi, antep fıstığı, kabak çekirdeği, ayçiçek çekirdeği, badem ve çam fıstıklarıPeynir ve ekmek : Sert kıvamlı peynirleri tüketin ve yediğiniz ekmeklerin tam tahıllı olmasına özen gösterin.Pembe Nar Özel