Salatadaki marul, roka, nane gibi yeşillikler nemli kalırsa çok çabuk çürüyebilir. Yıkadıktan sonra salata kurutucusu ya da temiz bir mutfak havlusuyla yeşilliklerinizi iyice kurutabilirsiniz.
Yeşillikleri buzdolabında kilitli poşet veya hava geçirmez kaplarda saklamalısınız. İçine bir parça kâğıt havlu koyarsanız nemi çekebilir ve yeşillikler uzun süre diri kalabilir.
Salataya sosu önceden dökerseniz yeşillikler yumuşar ve ölebilir. Servisten hemen önce sosu eklemek salatanızın en uzun süre diri kalması için en iyisidir.
Bu malzemeler salataya suyunu salabilir. Onları ayrı yeşilliklerden tutup, servis öncesi eklemek en doğru hamle olacaktır.
Buzdolabının sebzelik kısmı yeşillikleriniz için idealdir. Salataları dondurucuya koyarsanız yapraklar kararır ve eriyebilir.
Salatayı diri tutmak için buzlu suya batırıp 5 dakika bekletmek çok önemli bir hamledir. Bu işlem yeşilliklerinizi canlandıracaktır. Özellikle biraz solmuş yapraklarda su kritik bir kurtarıcı olarak görev görebilir.