Eğer ezilerek tüketilecekse ezdikten veya kestikten sonra 2-3 dakika bekleyip sonra yenilmesi, sarımsaktan daha fazla faydalanılabilmesi açısından önemli. Sarımsağın uzun süreli pişirilmemesi gerekli.
Pişirildiğinde içeriğindeki besin öğelerinde azalma olur. Yemeklere, yemek piştikten sonra eklenerek besin öğesi kaybı önlenebilir. Eğer kötü kokusundan ötürü tüketilemiyorsa süt ile tüketilmesi önerilir. Yapılan bir çalışmaya göre sarımsağın sütle tüketiminin ağız kokusunu azalttığı tespit edilmiştir" şeklinde konuştu.
Sarımsağın birçok farklı şekilde kullanıldığını belirten Balcı, “Taze sarımsak, zeytinyağı ve kekik ile birlikte kırmızı ve beyaz etleri marine etmek için kullanılabilir. Kıyılmış sarımsak, salata soslarına eklenebilir.
Çorbalara lezzet vermesi amacıyla kullanılabilir. Bazı durumlarda ise sarımsak tüketiminden uzak durulması gerekmektedir. Özellikle ülser hastalığı olan kişiler çiğ sarımsak tüketmemeli.
Düşük tansiyon veya tiroid sorunları olanlar da sarımsağı dikkatli tüketmeli. Hamilelikte ve emzirme döneminde sarımsak tüketimi için ise hekime danışılmalı” uyarısında bulundu.