Hindistan cevizinin iç kısmındaki meyvesi çıkarıldıktan sonra yaklaşık 2 saat kadar kaynamış suda bekletilir. Ardından bir su bardağı Hindistan cevizi meyvesi, mutfak robotunda öğütülür ve bir tencerenin içine boşaltılır. Meyvenin kaynaması için kullanılan sudan 2 su bardağı alınarak öğütülmüş meyvenin bulunduğu tencereye dökülür.
Pürüzsüz bir kıvam elde edilene kadar karıştırılır. Tülbent yardımıyla süzüldükten sonra bir kavanoz içinde 2 ila 3 gün kadar buzdolabında bekletilir. Bu sürenin sonunda kavanoz çalkalandıktan sonra Hindistan cevizi sütü iki gün içinde tüketilebilir.
Hindistan cevizi sütünün sağlık üzerinde pek çok olumlu etkisi bulunsa da kronik hastalığı olanların ve düzenli ilaç kullananların bu ürünü tüketmeden önce doktora ya da beslenme uzmanına danışması önerilir. Faydalarıyla öne çıkan Hindistan cevizi sütünün, sağlıklı kişiler tarafından günde 1 bardaktan fazla tüketilmemesi gerekiyor.