Karaciğerin daimi dostu enginar: Yumru şeklinde , kalın yaprakları olan vitamin ve mineral deposu bir sebzedir. Özellikle bu mevsimde yaygın olarak kullanılır. Karaciğer de biriken toksik maddelerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Karaciğer problemlerinde iyileşme süresini hızlandırır.İçeriğinde kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor gibi önemli mineralleri barındırır. Kan şekerini dengeler, bağırsakları çalıştırır, zihinsel ve bedensel yorgunluğa iyi gelir.
Böbreklerden taş ve kum dökmeye yardımcı bir sebze:Bakla Kuru bakla taze baklaya göre daha besleyicidir. B1, B2, B6 ve K vitaminin yanı sıra magnezyum, potasyum, kalsiyum ve demir içerir. Lif içeriği yüksektir. Belli miktar protein ihtiyacını karşılamak için et tüketmeyen kişilerin fayda görebileceği bir besindir.Bağırsak parazitlerini düşürür, idrar yollarını temizler. Kötü kolesterolü düşürür. Kanın pıhtılaşmasını önler. Kadınlarda regl öncesi tüketildiğinde, adetin kolay gelmesine yardımcı olur. Bakla, böbreklerden taş ve kum dökmeye yardımcıdır.
Kolesterolü dengeleyen bezelye: İyi bir folik asit ve K vitamini kaynağıdır. Demir, manganez, bakır, çinko ve kalsiyum içerir. Kemik sağlığının korunmasına yardım eder.Sindirim sistemini çalıştırır, prebiyotik etkisi vardır. Kalp ve damar sağlığını korur. Çocuklar için besleyici ve ideal bir besindir, enerji verir, içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklığı kuvvetlendirir.Bezelye yemeğine eklenen havuç, patates ve soğanda hem lezzetine hem de şifasına şifa katar.