Mantıları pişirirken sıkça karıştırmak, dağılmalarına neden olabilir. Mantılar suya atıldıktan sonra, çok hafif karıştırmak yeterlidir. Mantılar suyun üzerine çıkmaya başladığında pişmiş demektir. Ortalama 8-10 dakika pişirme süresi mantılar için idealdir. Mantıları çok fazla pişirmek, hamurun şişmesine ve dağılmasına neden olabilir. Bu yüzden pişme süresine dikkat etmek, lezzetli ve düzgün pişmiş mantılar elde etmenin anahtarıdır.
Mantılar piştikten sonra, haşlama suyunun içinde uzun süre bekletmek hamurun dağılmasına yol açabilir. Mantılar piştiğinde hemen suyun içinden alın ve servis yapmayı düşünüyorsanız soğuk suya tutarak durulayın. Bu, mantıların hamurlaşmasını engelleyecek ve dağılmadan düzgün bir şekilde servis edilmesini sağlayacaktır.