Derin bir karıştırma kabının içerisine yağ ile pudra şekerini koyup karıştırmaya başlayın. Daha sonra yumurtayı ilave edin ve karıştırma işlemini sürdürün. Bu aşamada irmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu da azar azar ilave etmelisiniz.
Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmalısınız. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elinizle yuvarlayarak şekil verebilirsiniz. Üzerini hafifçe düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştirin.
Bu sırada bir fırın tepsi çıkartıp yağlayın ve üzerine tatlılarınızı dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişirmelisiniz.
Şerbeti için derin bir tencere alın ve içerisine su ile şekeri koyup yaklaşık 10 ila 15 dakika arası pişirin. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyip 2 ila 3 dakika daha pişirin. Hazırladığınız şerbeti tatlıya dökmeden önce bir süre ılımaya bırakın.
Bu sırada pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine kepçe yardımı ile gezdirebilirsiniz. Bu aşamada şerbet soğuk, kurabiye sıcak olmalıdır. Tatlınız şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!