Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıTavuğu taş gibi yapan hata! 1 gece derisiyle bekletin, tadı damakta yayılıyor
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    Haberin Tamamını Oku
    2/9Marine edin

    Marine edin

    Yağsız bir yapıda olan tavuk göğsü güçlü bir protein kaynağıdır. Ancak kuru olduğu için lezzetsiz bir tat gelebilir. Bu durumu önlemek ve tavuğun proteinini vücuda geçirmek için pişirmeden önce marine edebilirsiniz. Ete lezzet katmak için dilediğiniz karışımı uygulayabilirsiniz.

    3/9Tavuğu taş gibi yapan hata 1 gece derisiyle bekletin, tadı damakta yayılıyor

    Tüketeceğiniz tavuk göğsünün daha lezzetli olması için marine işlemini bir gece önceden yapın. Tuz, karabiber ve az miktarda zeytinyağı ile ovabilirsiniz. Bu sayede pişireceğiniz et yumuşar ve aromatik hale gelir. Farklı karışımlara yer verebilirsiniz.

    4/9Derisini atmayın

    Derisini atmayın

    Genellikle tavuk derisinin sağlıksız olduğu düşünülür. Ancak pişirme işlemi için tavuk derisine ihtiyaç olduğunu söylemek yanlış olmaz. Derisiz pişen tavuk göğsü kuruyarak sertleşir. Derisi ise nemli kalmasına yardımcı olarak daha yumuşak bir et tüketmenizi sağlar.

    5/9Tavuk göğsünü dövdürün

    Tavuk göğsünü dövdürün

    Biftek parçalarına yapılan bu işlem, tavuk göğsünde de işe yarayacaktır. Yağsız ve sert yapıda olan tavuk eti dövüldükten sonra daha yumuşak olur. Aynı zamanda daha hızlı pişirebilmenize olanak tanır. Pişireceğiniz süreyi iyi ayarlamalısınız.

    6/9Fazla pişirmeyin

    Fazla pişirmeyin

    Eti ne kadar fazla pişirirseniz o kadar çok kurumaya başlayacaktır. Bunun için pişireceğiniz ateş ve süre çok önemlidir. İç kısımların pişmeyeceğini düşünüyorsanız göğüs etini daha ince kesin. Yüksek ateş kullanmamanız daha etkili olacaktır.

    7/9Eti dinlendirin

    Eti dinlendirin

    Marine işlemi yapmak istemiyorsanız, pişirdikten sonra da olsa eti dinlendirmeniz gerekir. Fırın, ızgara veya tavada pişireceğiniz göğüs etini tüketmeden önce dinlendirin. Pişirdikten hemen sonra yerseniz suyunu dışarı bırakabilir. Göğüs, içindeki sudan arındığı için tekrar kurumaya başlayacaktır. 10 dakika boyunca folyoyla kapatarak bekletebilirsiniz.

    8/9Et termometresi kullanın

    Et termometresi kullanın

    Et termometreleri yalnızca öze mutfaklar için kullanılmaz. Pek çok diyetisyen, et termometresinin kullanılması gerektiğini vurguluyor. Tavuğun pişme derecesini bu sayede daha iyi çözümleyebilirsiniz. Özellikle kalın kesilmiş tavuk etleri için çok kullanışlı olacaktır.

    9/9Kapak kullanın

    Kapak kullanın

    Tavuk pişirirken tencere veya tavanızın kapağını kullanın. Hazırlandıktan sonra kuru bir dokuya sahip olması bu nedenden kaynaklanabilir. Buharı hapsetmek ve eti yumuşatmak için kapağı kapalı bir şekilde ısıtabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde pişirdiğiniz tavuklar sulu olmaz.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Karpuzun dışı da konuşuyor En tatlı ve sulusu bir bakışta sapından anlaşılıyor
    Karpuzun dışı da konuşuyor! En tatlı ve sulusu bir bakışta sapından anlaşılıyor
    Zayıflamanın formülü bu hesaptan geçiyor Ağır diyetleri unutun, kalori açığı yeter
    Zayıflamanın formülü bu hesaptan geçiyor! Ağır diyetleri unutun, kalori açığı yeter
    Kapıyı çekmeden böyle adım atın Ev tertemiz kalacak, tatil dönüşü tozun zerresi yok
    Kapıyı çekmeden böyle adım atın! Ev tertemiz kalacak, tatil dönüşü tozun zerresi yok
    Bir kez deneyen bir daha hazırını almıyor Evde katkısız jelibon tarifi, tadı nefis
    Bir kez deneyen bir daha hazırını almıyor! Evde katkısız jelibon tarifi, tadı nefis
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    İlgili Haberler
    Survivor sonrası hasret gideriyorlar Yiğit Poyraz ve sevgilisinden yeni kareler
    Survivor sonrası hasret gideriyorlar! Yiğit Poyraz ve sevgilisinden yeni kareler
    Taze anneden selamlar Sahra Işık takipçilerine seslendi: Nazardan çok korkuyorum
    Taze anneden selamlar! Sahra Işık takipçilerine seslendi: Nazardan çok korkuyorum
    Sanatçı Ayşe Şanın mezarı 29 yıl sonra memleketi Diyarbakıra taşındı
    Sanatçı Ayşe Şan'ın mezarı 29 yıl sonra memleketi Diyarbakır'a taşındı
    Prenses Dianayı ben eğittim Son zamana kadar yanındaydı: Yaşasaydı yıkılırdı
    Prenses Diana'yı ben eğittim! Son zamana kadar yanındaydı: Yaşasaydı yıkılırdı

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo