Doğru kek kalıbının kullanılması, kekin daha düzgün şekilde pişmesini sağlar. Kalıbı yağlayıp, altına yağlı kâğıt yerleştirdikten sonra üzerine biraz un serpmeniz kekin kalıptan kolayca çıkmasını sağlar.
Sünger kekin hamurunu hazırladıktan sonra, pişirme işlemine mümkün olan en kısa sürede başlanmalıdır. Hamur fırına girerken çok bekletilmemelidir, çünkü bu durum kabarmasını engeller. Fırın önceden ısıtılmalı ve kek, orta raf seviyesine yerleştirilmelidir. Pişirme esnasında fırın kapağını açmak, kekin sönmesine yol açabilir.
Sünger kek, genellikle 15-20 dakika arasında pişer. Kekin pişip pişmediğini anlamanın en kolay yolu ise kekin ortasına batırdığınız bir kürdanın temiz çıkıp çıkmadığını kontrol etmektir. Kek piştikten sonra ise fırından çıkarılmalı ve hemen soğutma telinde, ters çevrilerek soğumaya bırakılmalıdır.