Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıUsta şeflerin başucu tarifi: Simidi pastaneden, fırından almaya son! Çıtır çıtır dağılıyor
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    Haberin Tamamını Oku
    2/8EV YAPIMI SOKAK SİMİTİ

    EV YAPIMI SOKAK SİMİTİ

    Simit yapımı için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı sirke, 1 paket (10 gram) instant maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 5,5 su bardağı un. Üzeri için ise 1 çay bardağı su, 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi ve bolca kavrulmuş susama ihtiyacınız olacak.

    3/8İLK AŞAMA: MAYALI HAMURUN HAZIRLANIŞI

    İLK AŞAMA: MAYALI HAMURUN HAZIRLANIŞI

    İşe ilk olarak hamuru hazırlamakla başlıyoruz. Geniş bir yoğurma kabı kullanarak işe koyulabilirsiniz. İlk olarak şeker, maya, tuz ve 4 su bardağı unu karıştırın. Ardından ılık suyu, sütü ve sıvı yağı ekleyin. İyice karıştırın ve yoğurun. Hamurunuz yapışkan kalırsa, azar azar un ekleyerek kıvamını düzeltebilirsiniz.Yaklaşık 8 dakika boyunca hamuru yoğurmalısınız. Öyle ki hamur, pürüzsüz ve elastik bir hale gelmeli. Bu aşamada hamurun üzerine temiz bir bez örtün ve yaklaşık 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamurun hacminin iki katına çıkması gerekiyor.

    4/8SUSAMLARI KAVURMANIZ GEREKİYOR

    SUSAMLARI KAVURMANIZ GEREKİYOR

    Simitin dışındaki çıtırlığı ve o alışık olduğumuz tadı veren en önemli detaylardan biri, susamların kavrulmuş olmasıdır. Bir tavada susamları hafifçe kızartın. Kızaran susamlar, simidinize hem lezzet hem de o gevrek dokuyu kazandıracaktır. Ardından susamları bir kenarda bekletebilirsiniz.

    5/8LEZZETLİ SİMİTLERİN GİZLİ FORMÜLÜ

    LEZZETLİ SİMİTLERİN GİZLİ FORMÜLÜ

    Simitlerin dış yüzeyindeki o parlak ve tatlımsı lezzet, aslında pekmez sayesinde elde ediliyor. Bir kâsenin içinde üzüm pekmezini ve 1 çay bardağı suyu karıştırın. Bu karışımı, simitlerinizi susama batırmadan önce hamurlarınıza süreceksiniz. Pekmez, aynı zamanda susamların hamura yapışmasını sağlayarak dış yüzeyi çıtır hale getirecek.

    6/8SIRA GELDİ SİMİTLERİ ŞEKİLLENDİRMEYE

    SIRA GELDİ SİMİTLERİ ŞEKİLLENDİRMEYE

    Artık işin eğlenceli kısmı başlıyor: Simitlerin şekillendirilmesi. Hazırlamış olduğunuz hamuru 16 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı uzun ince şeritler halinde yuvarlayın. Ardından iki uzun şeridi birbirine paralel şekilde yerleştirip, zıt yönlere doğru burarak bükün. Sonra bu bükülen şeritleri halka şeklinde birleştirin. İşte simit şekli vermek bu kadar basit.

    7/8PEKMEZE BATIRMA VE SUSAMLA KAPLAMA

    PEKMEZE BATIRMA VE SUSAMLA KAPLAMA

    Hazırladığınız simitleri pekmezli su karışımına batırın ve her tarafını ıslattıktan sonra kızarmış susamların içine bulayın. Bu aşama simitlerin dış yüzeyine o çıtır çıtır dokuyu ve lezzeti katacak. İsterseniz önce pekmezi simitlerin dış yüzeyine sürebilir, susamları ekleyebilir ve sonra suya batırabilirsiniz. Ayrıca susamları bolca kullanmaktan çekinmeyin.

    8/8PİŞİRME AŞAMASI

    PİŞİRME AŞAMASI

    Artık simitler fırına girmeye hazır. Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derece fırında simitlerinizi 12-15 dakika boyunca pişirin. Simitlerinizin üstü altın sarısı bir renge dönene kadar pişirin.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    42 yıl insan yüzü görmediler Jeologlar keşfetti, haritada yeri yok: Tuzu özledim
    42 yıl insan yüzü görmediler! Jeologlar keşfetti, haritada yeri yok: 'Tuzu özledim'
    42 yıl insan yüzü görmediler Jeologlar keşfetti, haritada yeri yok: Tuzu özledim
    42 yıl insan yüzü görmediler! Jeologlar keşfetti, haritada yeri yok: 'Tuzu özledim'
    Bir videoyla Baliye taşındılar Şimdi şirket kuruyorlar: Türklere büyük sempati var
    Bir videoyla Bali'ye taşındılar! Şimdi şirket kuruyorlar: 'Türklere büyük sempati var'
    Bir videoyla Baliye taşındılar Şimdi şirket kuruyorlar: Türklere büyük sempati var
    Bir videoyla Bali'ye taşındılar! Şimdi şirket kuruyorlar: 'Türklere büyük sempati var'
    Yazarlar
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin12 - 18 Mayıs haftası burç yorumları! 'Gizli saklı ne varsa ortaya çıkabilir'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş sıkma probleminden kurtulmanın 4 yolu
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin5-11 Mayıs haftalık burç yorumları: En güçlü frekansta yaşanacak bir buluşma
    İlgili Haberler
    ‘Hiç bu kadar güzel hissetmedim’
    ‘Hiç bu kadar güzel hissetmedim’
    Aşk tatili
    Aşk tatili
    ‘Kafes’ dönüm noktası
    ‘Kafes’ dönüm noktası
    Elmaslara Özpetek dokunuşu
    Elmaslara Özpetek dokunuşu

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo