Artık işin eğlenceli kısmı başlıyor: Simitlerin şekillendirilmesi. Hazırlamış olduğunuz hamuru 16 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı uzun ince şeritler halinde yuvarlayın. Ardından iki uzun şeridi birbirine paralel şekilde yerleştirip, zıt yönlere doğru burarak bükün. Sonra bu bükülen şeritleri halka şeklinde birleştirin. İşte simit şekli vermek bu kadar basit.
Hazırladığınız simitleri pekmezli su karışımına batırın ve her tarafını ıslattıktan sonra kızarmış susamların içine bulayın. Bu aşama simitlerin dış yüzeyine o çıtır çıtır dokuyu ve lezzeti katacak. İsterseniz önce pekmezi simitlerin dış yüzeyine sürebilir, susamları ekleyebilir ve sonra suya batırabilirsiniz. Ayrıca susamları bolca kullanmaktan çekinmeyin.
Artık simitler fırına girmeye hazır. Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derece fırında simitlerinizi 12-15 dakika boyunca pişirin. Simitlerinizin üstü altın sarısı bir renge dönene kadar pişirin.