Malzemeler• 1 su bardağı kinoa• 1,5 su bardağı su (aynı bardak ile ölçün)• 1 yemek kaşığı biber salçası ya da domates salçası• 1 adet salatalık• 2 yemek kaşığı biber salatası ya da 2 adet biber• 1 büyük domates ya da 2 yemek kaşığı yazdan hazırladığınız domates sosu• 1 çay bardağı kırılmış ceviz• 1/2 demet maydanoz• 2 diş ezilmiş sarımsak• 2 adet taze soğan• 3-4 adet körpe kıvırcık yaprağı• 1 adet limonun suyu• Yeteri kadar zeytinyağı• Yeteri kadar tuz, taze çekilmiş karabiber, pul biber ve bolca kimyon
Kinoayı ince süzgece koyun ve su dolu bir kasenin içinde 2 saat bekletin. Bekleme sonrası bolca yıkayın ve tencereye koyun. Üzerine 1,5 su bardağı soğuk su ekleyin, kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tamamen suyunu çektikten sonra çatalla karıştırarak havalandırın. Tuz ve baharatlar ile zeytinyağının bir kısmını da ekleyin. İyice karıştırın ve soğumaya bırakın. (Sıcakken eklediğiniz zeytinyağı ve baharatların aroması daha güçlü olacaktır.Dilerseniz bu işlemi de soğuduktan sonra yapabilirsiniz.) Sıcağı gittikten sonra, salçayı ekleyin ve ezmeden iyice karıştırın. İnce kıyılmış taze otları, limon suyunu, zeytinyağını, sarmısağı ve cevizi ekleyerek karıştırın. İster ılık, isterseniz soğuk olarak servis edin. Eğer kinoayı ıslatmadan hazırlarsanız 1 bardak kinoa için 2 bardak+1/4 bardak soğuk su ekleyin ve yine aynı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.