Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıYağ olmadan da kek olur! 2 kaşık yoğurt yetiyor, pamuğa döndüren taktik
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Yağ olmadan da kek olur! 2 kaşık yoğurt yetiyor, pamuğa döndüren taktik

    26.02.2025 - 11:20 | Son Güncellenme: 26.02.2025 - 13:02

    #yağsız kek#yoğurtlu kek#süngerimsi kek#hafif kek#sağlıklı kek#kabarık kek#yumuşak kek#tarif#pişirme#tatlı#yağsız kek nasıl yapılır#Yoğurtlu yağsız Kek#yağsız kek tarifi#yumuşak kek tarifi yoğurtlu#yağsız kek olur mu#sağlıklı kek tarifi#kalorisiz kek tarifi
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Yağ olmadan kek olur mu diyenlere muhteşem bir tarifle geldik. Evet, yağ olmadan da kek olur! Kıvamı süngerimsi, tadı da daha hafif olan bir kek yapmak yağsız daha da güzel olur. Kabarıp kabına sığmayan, nefis mi nefis yumuşacık yağsız kek tarifi haberimizde.

    1/7YUMUŞACIK YAĞSIZ KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

    YUMUŞACIK YAĞSIZ KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

    3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 2 paket vanilya, 2,5–3 su bardağı un, 1 avuç fındık içi (isteğe bağlı) bu yağsız ve leziz keki yapmak için yeterli.

    2/7YUMUŞACIK YAĞSIZ KEK TARİFİNİN PÜF NOKTASI

    YUMUŞACIK YAĞSIZ KEK TARİFİNİN PÜF NOKTASI

    Tüm malzemeleri oda sıcaklığında kullanmaya özen göstermek kekinizin çok daha yumuşak ve leziz olmasını sağlar. Un miktarını da kıvamına göre ayarlamanızı öneririz. Kıvamını güzelleştirmek için süt ve yoğurdu birlikte kullanmak da önemlidir. Süt ve yoğurdunuzun tam yağlı olması da ayrı bir püf noktasıdır. Tadına tat katmak için kekinize bir de limon suyu ve kabuğu ekleyebilirsiniz.

    3/7YUMUŞACIK YAĞSIZ KEK TARİFİ NASIL YAPILIR

    YUMUŞACIK YAĞSIZ KEK TARİFİ NASIL YAPILIR?

    Yumurtaları bir kabın içerisine kırarak başlayın. Üzerine toz şekeri de ilave edip, çırpıcı yardımıyla 3 ila 4 dakika kadar iyice çırpın. Daha sonra süt ve yoğurdu da ekleyerek çırpma işlemini sürdürün.

    4/7Yağ olmadan da kek olur 2 kaşık yoğurt yetiyor, pamuğa döndüren taktik

    Kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ettikten sonra, unu azar azar ekleyin. Karışımın pürüzsüz bir kıvam alması önemli. Bu nedenle o kıvama gelene kadar çırpın. Akışkan kıvamda, orta koyulukta bir kek harcı elde etmiş olmalısınız.

    5/7Yağ olmadan da kek olur 2 kaşık yoğurt yetiyor, pamuğa döndüren taktik

    Son aşamada isteğe bağlı olarak fındık ekleyebilirsiniz. Eklerseniz, karışımı spatula yardımıyla bir kez daha karıştırın. Karışımınızı yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına alın ve fırına göndermek için gerekli ayarlamaları yapın.

    6/7Yağ olmadan da kek olur 2 kaşık yoğurt yetiyor, pamuğa döndüren taktik

    180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 ila 35 dakika kadar pişirmek yeterli olacaktır. Pişince çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakmak iyi olacaktır. Soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

    7/7YUMUŞACIK YAĞSIZ KEK TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ

    YUMUŞACIK YAĞSIZ KEK TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ

    Üzerine pudra şekeri serperek ya da fındık, badem gibi kuruyemişler ekleyerek servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak kekinizin üzerine meyveli ya da çikolatalı soslar da dökebilirsiniz. Afiyet olsun!

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Kekiniz ilk günkü gibi yumuşacık Bu tüyoyla bayatlamıyor, asla kurumuyor
    Kekiniz ilk günkü gibi yumuşacık! Bu tüyoyla bayatlamıyor, asla kurumuyor
    Mayıs ayında eken yaşadı Hasadı ikiye katlıyor, mahsüller dalından fışkıracak
    Mayıs ayında eken yaşadı! Hasadı ikiye katlıyor, mahsüller dalından fışkıracak
    Maydanozu 1 ay dipdiri tutan taktik Karbonat dökün, sonucu görün
    Maydanozu 1 ay dipdiri tutan taktik! Karbonat dökün, sonucu görün
    Ev işi yapıp fit kalmak mümkün Süpürgeyle bol bol kalori yakın, daha iyisi yok
    Ev işi yapıp fit kalmak mümkün! Süpürgeyle bol bol kalori yakın, daha iyisi yok
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluGökyüzünde Mayıs ayı: Cesaret sınanıyor, yeni dönemin kapıları aralanıyor
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHayatına alan aç: Bazen tutmamak da gelişimdir
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu21 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Boğa yeniayı ile köklere dönüş
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin21–27 Nisan 2025 haftası burç yorumları: 'Bazen sallanmak, sağlamlaştığını fark etmek içindir'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş beyazlığını korumanın 3 doğal yolu
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşZihinsel dayanıklık: Zorluklarla başa çıkma gücümüz
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu14 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Kadersel rotada netleşme zamanı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSabah ağız kokusunun 7 nedeni ve çözüm yolları
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinBu hafta astroloji bize ne diyor? 'Kararınızı net olarak verin'
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin13 Nisan terazi dolunayı! Denge geliyor: Burçları nasıl etkileyecek?
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu7 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Kırılmadan güçlenmek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş ipi mi, ağız duşu mu? Hangisini tercih etmelisiniz?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinBu hafta değişim haftası! 'Yaşamın iplerini kendi elinize alın'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu31 Mart Haftası burç yorumları: Derin bağlar ve şans kapıları
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşZen gibi yaşamak: Nepal ve Tibet'te dinginliği bulmak
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu24 Mart Haftası burç yorumları: Gökyüzü sahnesinde final perdesi
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş Temizliği: Sağlıklı gülüşler için neden önemli?
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu17 Mart Haftası burç yorumları: Ekinoks ile yenilenen enerjiler
    İlgili Haberler
    Sanal medyanın şampiyonu Kanal D
    Sanal medyanın şampiyonu Kanal D
    Ege Kökenliden bebek müjdesi Yeni hamilelik pozlarını paylaştı
    Ege Kökenli'den bebek müjdesi! Yeni hamilelik pozlarını paylaştı
    Senem Kuyucuoğlu ölümden döndü Mucize diyerek yaşadığı felaketi anlattı
    Senem Kuyucuoğlu ölümden döndü! 'Mucize' diyerek yaşadığı felaketi anlattı
    Adile film çekimleri başlıyor Seda Bakan ve Müjde Ar bir araya geldi
    'Adile' film çekimleri başlıyor! Seda Bakan ve Müjde Ar bir araya geldi

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo