Bu yüzden önce ocağın üzerinde yemeğin sıcaklılığın düşmesi beklenmelidir. Sonrasında tencerenizi ya da yemek kabınızı dolaba kaldırabilirsiniz.
Çoğu insan gıda zehirlenmesi yaşamamak için ev yemeği tüketimine özen gösterse de yapılan araştırmalar gıda kaynaklı hastalıkların yüzde 50 ila 87'sinin evde yapılan yemeklerle bağlantılı olduğu görüldü.
Yemeğinizin porsiyonu çok fazla olduysa tencerenizi ikiye bölebilir, yemeğinizin yarısını vakumlayarak kaldırabilir, diğer yarısını da ertesi gün yemek için saklayabilirsiniz. Yanlış soğutma uygulamaları sindirim hastalıklarına davetiye çıkarır.
Sağlığınız için faydalı olması adına yapılmış yemekler sizin için tehlikeli olmasın istiyorsanız yemeğinizi saklarken dikkatli olmalısınız.