15.01.2024 - 17:17 | Son Güncellenme:
Makarna hazırlamak basit gibi görünse de aslında öyle değil. Pişirmenin doğru noktaya ulaşması için bazı faktörleri göz önünde bulundurmanız gerekir. Örneğin yeterli miktarda su kullanmak gerekir. Aksi takdirde makarna çok kuruyabilir veya tencereye yapışabilir. Bu olası sorunların çözümü yarım kilo kuru makarna için yaklaşık dört litre su kullanmaktır.
Çoğumuz pişirmeden önce önce sarımsağı, ardından soğanı ve diğer baharatları soteleyerek başlarız. Daha sonra garnitür veya yüksek proteinli yiyecekleri ekliyoruz. Ancak bir hata yapıyoruz: Sarımsak, örneğin küçük parçalar halinde olduğundan diğer malzemeleri eklemeden önce pişiyor, hatta yanıyor. Yemek yaptığınız süre boyunca hangi sebzelerin çabuk piştiğini, hangilerinin daha uzun sürdüğünü zamanla öğrenirsiniz ve bu şekilde her bir malzemeyi pişirmemiz gereken sırayı oturtabilirsiniz.
Bazı eski tariflerde “ Bittiğinde tadına tuz ekleyin” diye okuyabilirsiniz. Bu tavsiyeye uysaydık, yiyeceğin bazı kısımları muhtemelen diğerlerine göre daha tuzlu olurdu. Yemeğin bozulmasına neden olabileceği için çok fazla tuz eklememeye de dikkat etmeliyiz. Yapılacak en doğru şey, malzemeleri ekledikçe tuzunu da eklemek ve ara sıra tadına bakmaktır. Bu şekilde lezzetin emilmesini ve zenginleşmesini sağlayabilirsiniz.
Çoğu zaman yumurtaları aynı kap içinde kırıyorsanız bunu tekrar gözden geçirmeniz gerekebilir. Kullandığınız yumurtalardan birinin bozuk olması tüm yumurtaları etkileyerek yemeği sizin için bir kabusa çevirebilir. Ayrıca yumurta içine karışan kırık kabukları görmekte zorlanabilirsiniz. Bu riskleri önlemek için yumurtaları küçük kaselere kırın ve pişirmeden önce daha büyük bir kasede bir araya getirin.
Çoğu yemek kaşıkla çok rahat şekilde karıştırılıyor olsa da bu kıyma için kimi zaman zor olabilir. Kıymayı karıştırmak istediğinizde patates ezici gibi bir araç kullanmak daha yararlı olabilir. Bu kıyma tam anlamıyla ayrılmamışsa etin dağılmasına da yardımcı olabilir. Bu da yemeğinizin daha eşit ve iyi bitmesine yardımcı olur.
Taze yiyeceklerin bir süre sonra bozulmasını engellemek mümkün değildir. Özellikle yemek yaparken yarısını kullandığınız taze ürünleri doğru şekilde saklamadığınız durumlarda yiyecekler zamanla bozulabilir ve sağlığınız için tehlikeli olabilir.
Yemek pişirdiğiniz tencere ve tavayı fazla doldurmak bir sorun olabilir. Sıcaklık düştükçe buhar üretilir ve bu nedenle yiyecek kızarmak yerine kaynatılarak pişirilir.