Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıYeterince kızmazsa sünger gibi çekiyor! Rengine aldanmayın, usta şeflerin 'yağ' sırrı
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Yeterince kızmazsa sünger gibi çekiyor! Rengine aldanmayın, usta şeflerin 'yağ' sırrı

    27.07.2024 - 16:25 | Son Güncellenme: 27.07.2024 - 16:26

    #yağ sıcaklığı#mutfak#yemek#ideal yağ sıcaklığı#yağ kızdırma#tavuk kızartması
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Bazı zamanlarda lezzetsiz veya tadı öncekilerden farklı kızartmalar elde edebilirsiniz. Kullanılan yağın sıcaklığı ve doğru kullanımı çok önemlidir. Kızartma yapmak kolay bir işlem gibi görünse de işte dikkat edilmesi gereken noktaları.

    1/8Yeterince kızmazsa sünger gibi çekiyor Rengine aldanmayın, usta şeflerin yağ sırrı

    Hazırladığınız kızartma çeşitlerinin fazla yağlı olduğunu veya lezzetinde farklılıklar olduğunu düşünüyorsanız bunun sebebi besinin kendisi değil, kızartma yağı olabilir.

    2/8Yeterince kızmazsa sünger gibi çekiyor Rengine aldanmayın, usta şeflerin yağ sırrı

    Mükemmel bir kızartmanın sırrı elbette ki sıcak yağdır. Sıcak yağ, yiyeeklerin yüzeyini kapatarak nemi hapseder ve yağın emilmesini sağlar. Eğer kullanacağınız yağ sıcak değilse bu işlem gerçekleşmez ve ıslak bir yemekle karşılaşabilirsiniz.

    3/8Yeterince kızmazsa sünger gibi çekiyor Rengine aldanmayın, usta şeflerin yağ sırrı

    Kızartma yaparken yağ yeterince sıcak değilse, yiyecekler yağı emer. Bu, yiyeceklerin fazla yağlı ve ağır olmasına neden olur. Buna en uygun örnek olarak patates kızartması düşünülebilir. Patates kızartması yaparken yağ yeterince sıcak değilse çıtır çıtır olmak yerine yumuşak ve yağlı olacaktır.

    4/8Yeterince kızmazsa sünger gibi çekiyor Rengine aldanmayın, usta şeflerin yağ sırrı

    Yağın sıcaklığı yeterli olmadığında yiyecekler dışarıdan kızarmaz ve içi çiğ kalabilir. Yağ soğukken tavuk kızartmaya kalktığınızda dışı hafif kahverengi olsa bile içi pişmeyebilir. Bu durum hem lezzeti hem de gıdaları tehlikeli hale sokar.

    5/8Yeterince kızmazsa sünger gibi çekiyor Rengine aldanmayın, usta şeflerin yağ sırrı

    Yağ yeterince ısınmadığında balık kızartmayı denersiniz balık etinin çok uzun sürede piştiğini fark edeceksiniz. Bu durum hem mutfakta zaman kaybı yaşamanıza hem de lezzetsiz bir ürün tüketmenize neden olur.

    6/8Yeterince kızmazsa sünger gibi çekiyor Rengine aldanmayın, usta şeflerin yağ sırrı

    Sıklıkla kızartması yapılan sebzelerden biri de patlıcandır. Yağ oranını ayarlamadığınızda ve yeterince sıcak olmadığında patlıcanlar sünger gibi yağı emecek ve çok yağlı bir tada sahip olacak.

    7/8Yeterince kızmazsa sünger gibi çekiyor Rengine aldanmayın, usta şeflerin yağ sırrı

    Soğuk yağda kızartılan yiyecekler genellikle istenen altın rengi ve çıtır dokuyu elde edemez. Bu da yemeklerin hem görünümünü hem de dokusunu bozar. Kabak, havuç, patlıcan istenilen çıtırlıkta olmaz.

    8/8Yeterince kızmazsa sünger gibi çekiyor Rengine aldanmayın, usta şeflerin yağ sırrı

    Yağ için en ideal sıcaklık 175°C ila 190°C arasındadır. Bu sıcaklık pişirdiğiniz yiyeceklere göre değişiklik gösterir. Hassas yiyecekler daha düşük sıcaklıklarda kızartılabilir.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Cübbeyi bıraktı, fırçayı eline aldı Avustralyayı boyuyor: Bu işi yapan aç kalmaz
    Cübbeyi bıraktı, fırçayı eline aldı! Avustralya'yı boyuyor: 'Bu işi yapan aç kalmaz'
    ABDnin çiğnenebilir enerji silahı Hitlerin Pervitinini aratmıyor: Herkesin cebinde
    ABD'nin çiğnenebilir enerji silahı! Hitler'in Pervitini'ni aratmıyor: Herkesin cebinde
    ABDnin çiğnenebilir enerji silahı Hitlerin Pervitinini aratmıyor: Herkesin cebinde
    ABD'nin çiğnenebilir enerji silahı! Hitler'in Pervitini'ni aratmıyor: Herkesin cebinde
    Şifalı şevketi bostan otu nasıl saklanır Egenin popüler lezzeti, 1 yıl taze kalıyor
    Şifalı şevketi bostan otu nasıl saklanır? Ege'nin popüler lezzeti, 1 yıl taze kalıyor
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    İlgili Haberler
    Balayında aşk tazelediler Demi Lovatodan mutlusu yok
    Balayında aşk tazelediler! Demi Lovato'dan mutlusu yok
    Burak Özçivit garajına yeni otomobil ekledi Aracın değeri dudak uçuklattı
    Burak Özçivit garajına yeni otomobil ekledi! Aracın değeri dudak uçuklattı
    Melike Şahinden sahnede sürpriz Peşindeyim ablası
    Melike Şahin'den sahnede sürpriz! 'Peşindeyim ablası'
    Nihal Candan gittikçe kilo kaybediyor Kritik bir süreçte
    Nihal Candan gittikçe kilo kaybediyor! 'Kritik bir süreçte'

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo