Alıçın içerisinde bulunan besin ve bileşiklerden birkaçı ise; Quercetin, kolin, asetilkolin, klorojenik asit, B1 vitamini, B2 vitamini, C vitamini, kalsiyum, demir ve fosfor. Tüm bu değerli içeriğinin yanında alıç, bir de flavonoidlerle kan akışını iyileşmesini de sağlıyor.
Alıç meyvesi, bağışıklık sisteminizi güçlendirebilecek anti-bakteriyel ve iltihap önleyici özelliklere sahip. Yapılan bir deneyde alıç ekstresinin, Streptococcus aureus ve Klebsiella pneumoniae isimli zararlı bakterilerine karşı önemli anti-bakteriyel etki gösterdiği, bazı zararlı bakterileri de öldürdüğü bulundu.
Geçmişte kronik iltihap, tip 2 diyabet, astım ve bazı kanserler türleri başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisi için alıç kullanılmıştı. Karaciğer hastalığına sahip farelerde yapılan bir çalışmada alıç meyvesi özü, iltihaba neden olan bileşiklerin seviyelerini önemli ölçüde düşüş sağlamıştı.