Un, tavanın yüzeyinde ince bir tabaka oluşturarak yumurtaların yapışmasını önleyebilir. Ayrıca yumurtaya hafif çıtır bir doku kazandırır ve lezzetini artırır. Peki, bu yöntemi nasıl uygulayacağız? Doğru şekilde uygulamak için adımları takip edebilirsiniz.
Öncelikle işe normal bir yumurta kızartması hazırlayarak başlayalım. Öncelikle tavanızı orta ateşte hafifçe ısıtın. Çok yüksek ateşte pişirmek yerine orta ateşi tercih etmeniz şart. Böylece yumurta hemen yanmamış olacak. Ardından tava ısınmaya başladığında 1 çay kaşığı unu eşit bir şekilde tavaya serpin.
Un, tavanın yüzeyinde ince bir tabaka oluşturacak ve yumurtanın doğrudan tavaya temas etmesini engelleyecektir. Unu serptikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı ekleyin. Yağ, unla birleşerek tavanın kaygan bir yüzey oluşturmasını sağlayacak.
Yağ ve un tavanın yüzeyinde güzelce yayıldıktan sonra yumurtayı dikkatlice kırabilirsiniz. Yumurta, tavaya yapışmadan pişmeye başlayacak. Yumurtaların yapışmaması için sirke, tereyağı, sıvı yağ, soğuk tava kullanabilirsiniz. Ayrıca tavalarınızı düzenli olarak temizlemeyi ihmal etmeyin.
Tavanın yüzey kısmına birkaç damla sirke ilave etmek de yumurtaların yapışmasını büyük ölçüde önleyecek. Endişelenmeyin, sirke kullanımı yumurtanın tadında herhangi bir değişikliğe neden olmayacak.