Zeytinyağlı yemekler pişerken kesme şeker eklemek yemeğinize ekstra lezzet katar. Ek olarak tüm zeytinyağlı yemeklerinizi düdüklü tencerede de uygun süreyi dikkatle takip ederek pişirebilirsiniz.
Yemeğinizin üzerine doğranmış dereotlarını ekleyin, yanına da sarımsaklı yoğurdun yakıştığını unutmayın. Zeytinyağlı bakla servis edilirken üzerine ya da yanına sade yoğurt da konabilir. Özellikle sarımsaklı yoğurt kullanılması önerilir. Zeytinyağlı bakla, klasik bir meze olduğu için soğuk ya da oda sıcaklığında servis edilmesi tadını daha iyi almayı sağlar.
Baklanın kararmaması için hem temizleme sırasında hem de pişerken limon suyu kullanılması önemlidir. Doğranan baklaları limonlu su dolu bir kapta bekletmek de alternatif olacaktır.
Dereotu, zeytinyağlı baklaya pişirme tamamlandıktan sonra, yemeğin altı kapatıldığında eklenmelidir. Aksi halde yanabilir ya da sıcaktan söneceği için tadını ve hoş görünümünü kaybedebilir.