Sağlık Geniz Eti Ameliyatsız Tedavi Edilir Mi? Geniz Eti Kendiğinden Ameliyatsız Geçer Mi?

Geniz Eti Ameliyatsız Tedavi Edilir Mi? Geniz Eti Kendiğinden Ameliyatsız Geçer Mi?

09.09.2021 - 16:11 | Son Güncellenme:

Geniz eti sorunu pek çok problemi de beraberinde getirmektedir.3-6 yaşa arasında yer alan çocuklarda geniz eti problemi sıklıkla görülmektedir. Geniz eti sorunu, uyku apnesi ve burundan nefes alamama sorunlarını da beraberinde getirir. Geniz eti zamanında tedavi edilmezse büyüme sorunlarına yol açar. Ayrıca horlama sorunu ve buna bağlı uyku problemleri yaşanır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Geniz Eti Ameliyatsız Tedavi Edilir Mi Geniz Eti Kendiğinden Ameliyatsız Geçer Mi

Geniz eti çocuklar arasında sıklıkla yaşanan bir durumdur. Doktorun teşhisi sonrası ise tedavi edilmesi gerekir.

Haberin Devamı

Geniz Eti Ameliyatsız Tedavi Edilir mi?

Geniz eti uyku kalitesinin düşmesine neden olur. Sağlıklı uyku uyuyamayan çocuklar, uyku esnasında ataklar geçirmektedir. Uyku problemlerinin olması ise çocukların okul kalitesini düşürmektedir. Ayrıca dikkat eksikliği baş gösterir. Burundan soluma yapılamadığı için ağız yapısı ve düş şeklide bozulur. Bunun dışında insülin direnci sorunları, kalp problemleri ortaya çıkabilir.

Geniz etinin ameliyatsız çözümü mümkün olabilir. Geniz eti gece daha çok belirti vermektedir. Ağız kuruluğu, diş gıcırdatma, uyku apnesi gibi pek çok sorun oluşur. Sabahları baş ağrısı ile uyanılır. Bu durumda kulak burun uzmanına başvurmak gerekir. Genzi eti tedavisinde ilk yöntem ameliyat olarak düşünülmektedir. Fakat bazen aileler birkaç yıl içinde geniz etinin küçüleceğini düşünürler. Geniz eti plasma yöntemi tedavi edilebilmektedir.

Haberin Devamı

Geniz eti tedavisi sırasında uygulanan plasma yönteminde özel bir teknik kullanılır. Geniz eti buharlaştırma yöntemiyle alınır. Böylece ameliyat stresi ortadan kaldırılmış olur. Geniz eti burnun arka bölümünde oluşur. Plasma yöntemi radyo frekans enerjisi ile tedavi yöntemidir. Burada su buharı iyonize edilerek tedavide kullanılır. Kanama süreci yaşanmadan tedavi söz konusu olacaktır. Bu işle sonrası geniz etinin tekrarlama ihtimali olmayacaktır.

Geniz Eti Kendiğinden Ameliyatsız Geçer mi?

Bazen aileler geniz eti ameliyatı yaptırmaktan çekinebilirler. Genzi eti 2 yaştan itibaren büyümeye başlar. Bunun sonrası nefes alma sorunları yaşanmaya başlar. Genzi etinin büyümesi 8 yaşına kadar devam eder. Daha sonra küçülme eğilimi gösterir. Bu döneme kadar ciddi sorunlar yaratacağı için alınması faydalı olacaktır. Çocukların okul başarısını bile etkileyecektir. Çocukların sağlıklı nefes almasını bile etkileyecek oranda büyüyebilir. Genzi eti ile beraber genelde bademcik problemi yaşanmaktadır.

Yazarlar